vakantie ijsland dag 4

vakantie ijsland dag 4

Dag vier alweer van onze vakantie in IJsland. Een forse afstand rijden vandaag. Langs fjorden en de atlantische oceaan. Na een lekker ontbijtje in de serre bij ons verblijf zijn we op pad gegaan.
 
Eerste stop – na kilometers zandvlaktes – was het nationale park skaftafell waar we een korte wandeling naar een waterval hebben gemaakt. Helaas weinig tijd om nog verder te lopen naar een uitloper van de gletser. Maar daar hebben we natuurlijk op dag 3 ook al iets van gezien.
 
Next stop was een meertje aan een ander uitloper van de mega gletser vatnajokull. In dit meertje dreven allemaal ijsbergen en schotsen een waanzinnig mooi gezicht. Er bleek ook nog een zeehond rond te zwemen.
 
De rest van de dag hebben we nodig gehad om de reis naar onze volgende bestemming te maken. Super mooie maar lange rit langs de atlantische kust met zandvlaktes, fjorden. Het laatste stuk zijn we door de binnenlanden gereden over onverharde weg. Lekker avontuurlijk en daar boven was het ineens gaan sneeuwen en met 2 graden minsten 8 graden kouder dan aan de kust.
 
 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: