vakantie ijsland dag 5

vakantie ijsland dag 5

Vandaag de tijd om de omgeving van de plaats waar we hebben overnacht te bekijken. In de ochtend zouden we naar het plaatsje Vopnafjordur in het gelijknamige fjord rijden om in de middag een rondje om het meer te rijden en een de Hengifoss waterval te beklimmen.
 
Het ochtendprogramma verliep echter iets anders dan gepland. Het heeft de afgelopen nacht namelijk flink gesneeuwd overal is het mooi wit dus ook op de hoger gelegen wegen. Na een kilometer of 60 richting de kust langs het Vopnafjordur fjord te hebben gereden maakt de weg een bocht en gaat vervolgens met 12% de helling op. Daar lag nog flink sneeuw op het gravel en we besloten maar niet verder omhoog te rijden. Een poging om een stukje achteruit te rijden en te zoeken naar een plek om te draaien liep fout. Een wiel belande naast de weg in de modder en zakte weg. Al snel stonden we met beide voorwielen in de sneeuw/modder vast.
 
Een ouder amerikaans stel met een kleine Toyota Yaris bleek onze redding 🙂 Na enkele pogingen om de auto weer op de weg te duwen – waarbij die vrouw de auto oververhit liet worden omdat ze niet met versnellingen om kon gaan – is Henri met ze meegereden naar de dichtsbijzijnde boer. Aangekomen bij het huis bleek de vrouw en te veel kinderen thuis. Die heeft haar man gebeld en we zijn naar de schapenschuur gereden aan de overzijde van de weg. Daar trof Henri de man en werd natuurlijk meteen door de hond besprongen. Heerlijk hihi Henri houdt heel erg van honden. De man bleek erg behulpzaam en heeft ons met zijn 4wd pickup weer op de weg getrokken. We zijn toen terug naar het hotel gereden. De schade bleef beperkt tot modderige kleding en schoenen en natuurlijk een lekker vieze auto.
 
Na een frisse douche, wat schoonmaak werk en de nodige bakken koffie zijn we in de middag weer op pad gegaan en rondom het meer waaraan ons hotel ligt gereden. We hebben daarbij de waterval Hengifoss beklommen. Dat was een lekkere wandeling van 2,5 km heen en natuurlijk ook weer terug. Dan is het lekker zitten in de auto met 5km in de benen. Bij thuiskomst konden we gelukkig ook de auto wassen. Hopen dat morgen het weer in iedergeval weer beter is.
 
wordt vervolgd.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: