vakantie ijsland dag 7

vakantie ijsland dag 7

Vandaag zijn wij naar Myvatn gereden. Myvatn is bekend om zijn vulkanische trekpleisters zoals geothermische velden, uitgestrekte lavavelden,verse lava, lavagrotten, vulkanen, zwavel en modderpoelen en nog veel meer… nou al deze dingen hebben wij dus ook gezien hihihi..
 
Wij zijn in Myvatn begonnen Namaskerd; dit zijn de sulfaatterassen, dampende zwavelbronnen, stoompotten en kokende moderpoelen. Het is een geweldige gezicht om te zien dat het stoom uit alle gaten van de bodem komt.. overal is stoom. Het is overal zwavel wat je ruikt.. erg heftig. De modderpoelen zijn leuk om naar te kijken en te blijven kijken en te kijken, elke keer gaat het harder of mooier eruit zien.
 
Daarna zijn wij richting Krafla gereden, dit een vulkaan die onlangs weer actief is geworden. Wij konden daar niet echt in de buurt komen ivm de sneeuw die daar nog lag. Wij hebben wel een bezoek aan viti gebracht; dit een explosiekrater met blauwgroen water, (nu bedekt met sneeuw en ijs. Toen wij terug waren bij de auto bleken onze schoenen vol te zitten met modder en kleine steentjes. (wij zijn wel 15 min bezig geweest om de schoenen schoon te krijgen) Daarna zijn weer begonnen om terug te rijden naar de hoofdweg onderweg wilden wij nog ff een foto maken van het dal waar een kraflacentrale staat. De kraflacentrale is een elektriciteitscentrale die door stoom wordt aangedreven. De foto konden wij maken bij een informatiebord waar al meer auto’s stonden wij moesten daar wel een kleine berg af met wat sneeuw en dat ging prima. Maar toen wij daar stonden om wat foto’s te maken zagen wij dat een andere auto deze kleine berg niet meer op kwam en wij dachten ojee.. daar gaan we weer!!!. Dus wij weer gauw zitten in de auto, een flink stuk gereden om snelheid te krijgen en toen de berg op crossen. Gelukkig wij konden het net redden.. de andere auto moest het nog 3x doen om dezelfde bergje nemen.
 
Toen zijn wij naar Grjotagja gereden, dit zijn grotten die gevuld zijn met stomende heetwaterbronnen. Dat geeft een geweldig gezicht, helaas is het water te warm (50 graden) om erin te kunnen zwemmen.
 
Vervolgens zijn wij naar Hverfjall gereden, dit een hele grote explosiekrater. Deze hebben wij beklommen, de hoogte is 312 meter, heeft een diameter van 1 km. Op de  bodem hebben allemaal mensen met stenen iets geschreven.. wel grappig om te zien ( I love… enz)
 
later meer….
dimmuborgir
muggen
dettifoss
 
 
 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: