vakantie ijsland dag 8

vakantie ijsland dag 8

Vandaag een soort rustdag, want wij blijven nog een nachtje slapen in ons hotel in Akureyri.
 
Wij besluiten na het ontbijt om een wandeling te gaan maken in het mooiste bos van ijsland nl Vaglaskogur. Dit bos is het een na grootste van IJsland, en wij kiezen ervoor om de wandeling met de rode pijltjes te nemen. Deze wandeling bestaat uit een kleine 4 km onderweg zien wij struiken en voor IJslandse begrippen hoge bomen (12 meter). Verder zien wij diversen soorten vogels en overal stromen beekjes met smeltend ijswater.
 
Wij brengen in Akureyri nog een bezoek aan een botanische tuin, dit is wel opmerkelijke om te zien hoe alles hier kan bloeien. Het is tevens ook de meeste noorderlijke botanische tuin ter wereld. Tevens zagen wij daar ook heel toevallig tulpen met een apeldoornse naam 🙂
 
Verder hebben wij de dag doorgebracht door wat winkels te bekijken in het centrum van Akureyri en een heerlijke lunch te gebruiken in de veel eetcafes daarzo.. (waar ze trouwens ook heerlijke choc/schuimtaart hadden hihi)
 
 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: