vakantie ijsland dag 9

vakantie ijsland dag 9

Het is vandaag woensdag en wij vertrekken van Akyreyri naar Varmahlid.
 
Volgens de routebeschrijving van OAD zouden wij via de ringweg 1 naar Varmahlid moeten rijden, deze voert je dan door het binnenland. Wij kiezen er liever voor om de route te nemen die langs de kunst gaat.
 
Wij rijden op asfalt en gravel wegen, de ene keer zijn de gravel wegen super om te rijden maar de andere keren zitten ze vol met gaten en grote kiezels maar goed.. je komt op deze manier wel langs de mooie kleie vissersdorpjes zoals Dalvik, Siglufjordur.
 
Siglufjordur werden de kinderen nog vermaakt met een simpel balspel nl. een groep aan de ene kant van een openbaar gebouw en de andere groep aan de andere kant, en dan werdt de bal overgooit, was wel leuk om te zien.
 
Toen wij bijna in Varmahlid waren, zijn wij nog even gestopt bij Glaumbaer. Dit zijn allemaal 18e-eeuws turfboederijen, die zijn allemaal goed bewaard gebleven en worden elk jaar weer netjes gemaakt voor het toeristenseizoen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: