vakantie dag 11

vakantie dag 11

Het is vandaag alweer vrijdag, we zijn begonnen aan de laatste twee dagen van onze vakantie op IJsland.
 
Wij zijn deze twee dagen nog in reykjavik dus kunnen wij het rustig aan doen. Maar toch besluiten wij naar het ontbijt weer in de auto in te stappen om de Glymur te gaan bekijken. Dit is de hoogste waterval van IJsland nl 190 meter hoog.
 
Wij komen bij het pad aan wat ons naar de Glymur zal leiden, achteraf bleek het een best wel heftige pad te zijn, met veel kiezels, rotsen, gaten, modderpaden, beekjes en steille hellingen. Maar gelukkig na een klim van een uurtje waren wij bovenaan om de Glymur te zien.
Het blijft bijzonder om te zien om het water met een geweldige vaart naar beneden valt. Maar ook wij moesten naar beneden maar helaas ging dat niet zo snel als het water dat kan doen. Maar gelukkig zijn wij weer heelhuids bij de auto gekomen want de heenreis was een klim maar de terugreis was niet veel makkelijker
 
Daarna zijn wij doorgereden naar de Blue lagoon oftewel Blaa Lonid, dit was toch alweer een ritje van zo’n 100 km. Maar de Blue Lagoon dat is een geweldige ervaring, lekker rondzwemmen in warm geothermisch mineraalrijk zeewater. Het water is gemiddeld zo’n 35 a 39 graden warm en daarnaast kun je lekker je gezicht insmeren met een soort modder wat erg goed is voor de huid. Tevens geeft het wel een apart gezicht, allemaal gezichtjes met witte strepen op hun gezichten. Het is echt een aanrader voor iedereen die op IJsland komt, je lekker laten verwennen in de BLue lagoon.
 
 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: