Vakantie China 2008-dag 8

Vakantie China 2008-dag 8

Vandaag gaan wij Chengdu verlaten, wij hebben niet zoveel van deze stad gezien. Misschien wel wat jammer maar helaas kun je niet alles bekijken. Waar Chengdu vooral om bekend staat zijn de Reuzen Panda’s. Nadat wij waren uitgecheckt als groep, zijn we met z’n alleen vertrokken naar het Pandafokcentrum. Dit centrum ligt zo’n half uur rijden vanaf Chengdu.

Het pandafokcentrum zorgt ervoor dat de reuzenpanda’s blijven bestaan, omdat deze dieren haast niet meer in het wild voorkomen. In het centrum worden de panda’s door een programma geholpen met de voortplanting, verzorging, opgroeien en zelfstandig worden. De ultime droom van het centrum om deze panda’s helemaal terug te kunnen zetten in de natuur, dit lukt op heden nog niet. De panda’s die nu worden geboren, worden later in de eigen fokcentrum, natuurparken of in de andere dierentuinen geplaatst. Maar het is een mooie ervaring om de kleine baby-panda’s te zien (6 weken oud, helaas mochten daar geen foto’s van worden gemaakt), maar de grotere panda’s zijn ook mooi om te zien, je bleef er naar kijken vooral als ze aan het stoeien waren. Ik heb zelfs nog een magazine gewonnen met een prijsvraag van onze locale reisgids, want deze vroeg wat de panda’s eten naast bamboe en dat is namelijk appel en dat had ik goed!!!

Naar ons bezoek aan het pandafokcentrum moesten wij 2,5 uur rijden in de bus, want onze volgende bezoek zou Le Shan worden. Wij waren daar rond 13.00, toen zijn wij eerst gezamelijk de lunch gaan gebruiken. Deze was weer lekker, elke keer hebben wij weer andere gerechten op tafel staan. Over het eten hebben wij geen klagen:-)

Na de lunch was iedereen vrij om in Le Shan, het Dafo Complex te gaan bezoeken. Het Dafo complex is een verzameling van tempels, tuinen, vijfers en boedha’s. Maar deze verzameling is opgebouwd rond een van de grootste boedha ter wereld, deze boedha heet Dafo en is 71 meter hoog. Deze Boedha is gebouwd in 713 gebouwd in opdracht de monnink Haitong. Wij zijn met ons beiden begonnen met een flinke wandeling, eerst omhoog geklommen via de centrale ingang. Uitgekomen bij zijn hoofd toen naar beneden afgedaald langs het lichaam van de grote boedha, verder voorlangs gelopen (voor de voeten langs) en daarna via de andere kant van zijn lichaam omhoog geklommen. Daarna zijn wij via trappen naar Haoshangbrug en Mahoe grafgrotten gelopen, toen weer teruggelopen naar het centrale gedeelte van het complex. Daar hebben wij nog wat tuinen bekeken waaronder een vijfer met overdreven veel vissen, deze waren erg verwend geraakt door de toeristen. Deze vissen reageerden gewoon op onze aanwezigheid. Want wij stonden aan de kant van de vijfer en deze vissen kwamen allemaal op ons af vissen, ook toen wij gingen verplaatsen gingen deze vissen mee, zelfs tijdens het doorlopen. Als laatste hebben wij nog een pagode beklommen, deze stond op een hoge berg met een steile trap. Toen wij weer beneden waren hebben wij ons zelf getrakteerd op een ijsje hihi.

Toen hebben wij ons als groep weer verzamelt voor nog een uurtje rijden naar ons nieuwe hotel namelijk Emei shan. In dit hotel hebben wij ook sávonds als groep het diner gedaan, zo’n diner kost je dan ongeveer 6 euro inclusief een biertje per persoon.

Na het diner hebben wij ff een wandeling gemaakt in de stad, zijn wij nog ff wezen shoppen bij de supermarkt. Bij terugkomst in het hotel stonden er vier groepsleden in de lobby helemaal hyper te wezen. Deze vier mensen waren nog wat wezen drinken in een van de vele barretjes, zij hadden 3 biertjes en een baileys besteld. Maar die baileys hadden zij aan moeten wijzen omdat het personeel de Engelse taal niet goed kon verstaan. Nadat de drankjes waren geserveerd kwam ook de rekening van 485 yan, maar deze rekening was veels te hoog. Dus deze mensen wilden weg uit het barretje en legde er 100 yan neer, toen ze weg wilden lopen werden ze tegen gehouden door het personeel. Dit personeel gingen de gasten ook achterna in het hotel. Terwijl het verhaal te horen kregen was er ook al 4 man politie gekomen, onze reisleider was gekomen samen met de locale gids, dit alles stond buiten te praten/overleggen. Maar goed, wat bleek nou: In China worden van bepaalde soorten dranken geen glazen geschonken alleen hele flessen. Dus dan krijg je een hoge rekening:-P, maar na goed overleg van de locale gids, politie, gasten en het personeel is besloten om 100 yan extra te betalen en de fles baileys zouden de gasten krijgen en zo is het ook gebeurd.

chengdu-pandafokcentrum2 chengdu-pandafokcentrum5 chengdu-pandafokcentrum7

Le Shan-Dafo gebied, grote boedha hoofd Le Shan-Dafo gebied, grote boedha bovenlijf Le Shan-Dafo gebied, grote boedha compleet

Le Shan-Dafo gebied, haoshang-brug henri Le Shan-Dafo gebied, Haoshang-brug Le Shan-Dafo gebied, vijfer met volgzame vissen

Le Shan-Dafo gebied, schildpadden om te eten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: