Vakantie China-dag 10

Vakantie China-dag 10

Vandaag hebben wij Shan verlaten en dit keer was het lekker vroeg nl om 06.30, dit komt mede door een vroege vroeg vlucht naar Lijing. Onze vliegtuig vertrok vanaf het vliegveld in Chengdu en dit was 2 uur vliegen.

De vlucht naar Lijing duurde maar een uurtje, maar daardoor waren wij wel lekker vroeg aangekomen in Lijing, we moesten nig wel een uurtje rijden met de bus voordat wij bij onze guesthouse waren aangekomen.

Onze guesthouse ligt een beetje op een heuvel en daardoor heb je een geweldige uitzicht op de oude stad. Nadat wij onze kamersleutel hadden gekregen, hebben wij de kamer bekeken en ons ff opgefrist. Onze guesthouse is een wat eenvoudige hotel, maar de bedden zijn super, het personeel is erg aardig.

Rond 14.00 zijn wij als groep de stad Lijing wezen bekijken en dan vooral de oude stad. De oude stad is een super leuke stad met allerlei kleine huizen, winkels, restaurants, tussen die huizen zitten kleine grachten. Volgens onze reisleider kun Lijing het beste vergelijken met Volendam en Salou. Want in de avonduren worden de restaurants een soort van kroegen. In van de restaurants hebben wij de lunch genuttigd en dat was weer erg lekker vooral omdat er ook lokale gerechten van de minderheidgroep de Naxi’s bij zaten.

Na de lunch zijn Henri en ik verder de stad wezen verkennen, door een grote wandeling te maken. Zo hebben wij alvast wat fietsen bekeken voor onze fietstocht voor morgen, hier was zelfs een reclamebord in het nederlands geschreven. Ook hebben wij een bezoek gebracht aan het paviljoen genaamd Wangu Lou, dit is een 33 meter hoge gebouw en gaf een geweldig uitzicht op de stad en de berg Yulong Xue Shan (Jadedraaksneeuwberg).

Voor het avondeten hadden wij beiden niet zoveel behoefte om echt uitgebreid te gaan eten, mede door de late luncht. Dus hadden gekozen voor een snelle hap oftewel KFC, ook hier ging het bestellen weer door plaatjes en handen en voeten te gebruiken.  Maar het is helemaal goed gekomen, wij hebben een wrapmenu (gevuld met kip) gekozen. Na het eten hebben wij nog een bezoek gebracht aan de oude stad, deze was helemaal verlicht, erg sfeervol om te zien.

  Lijing-oude stad overdag, grachten Lijing-oude stad overdag Lijing-oude stad overdag,vol met toeristen

Lijing-oude stad overdag, Jadedraaksneeuwberg achtergrond 2 Lijing-oude stad overdag, waterraderen Lijing-oude stad overdag, eten wordt klaargemaakt

 

 Lijing-Wangu Lou Lijing-Wangu Lou, henri en Jadedraaksneeuwberg Lijing-oude stad avond, sfeerverlichting   Lijing-oude stad avond, kraampje met drijfkaarsenLijing-oude stad avond, drijfkaarsen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: