Vakantie China-dag 11

Vakantie China-dag 11

Vandaag hebben wij een vrije dag Lijiang, wij slapen in een soort guesthouse en daar gaat alles wat anders dan in een hotel. Want wanneer je wilt douchen dan moet je de douchekraan minimaal 10 minuten laten lopen voordat er stromend warm water uit komt. Verder is de sfeer wel erg gemoedelijk, goedkope prijzen (hele plastic tas met was is 50 yan oftewel 5 euro).

Na het ontbijt (westers) zijn wij met een aantal van de groep fietsen wezen huren in de stad. Het huren van deze fietsen is spotgoedkoop, je betaalt namelijk E 1,50 per dag inclusief een kaart en flesje water. Wij zijn gaan fietsen rondom Lijing, hebben als eerste doel om een bezoek te gaan brengen aan dokter Ho, deze woont in het plaatsje Baisha 10 km vanaf Lijing.

Dokter Ho is vooral in Nederland bekend geworden door het reisprogramma met Chris Zegers, Dokter Ho is een dokter die vrijwillig advies en kruiden geeft. Het is een grappige man om te zien, hij schijnt 85 jaar te zijn, heeft zo’n grijze dun baardje en loopt in een witte stofjas. Zijn vrouw zorgt voor thee, oftewel thee met gezonde kruiden daarin. Henri en Ik hebben een consult gedaan, we zijn niet veel wijzer geworden hihi.. maar wij moesten onze tong uit steken, onze polsslag werd opgemeten en wij hebben zijn huis verlaten met oa kruidenthee. Zijn huis is een groot museum met allemaal artikelen uit de hele wereld over deze dokter Ho.

Na onze bezoek aan Baisha zijn wij doorgefietst naar een andere dorpje vergelijkbaar met Lijing alleen wat rustiger, daar hebben wij de lunch gedaan, weer lekker van de verschillende heerlijke schaaltjes geprikt. Daarna zijn wij verder gefietst maar nu hebben wij gekozen voor de wat kleinere onverharde weggetjes zodat wij wat meer van het normale leven konden zien. Dit was erg leuk zo hebben wij verschillende boeren gezien die hun land aan het ploegen waren met koeien, ook veel vrouwen die mais aan het oogsten waren. Wij hebben deze dag sportief besteed want hebben wel toch zo’n 30 km gefietst.

Na onze aankomst in in Lijing hebben wij de fietsten weer ingeleverd bij het fietsverhuurbedrijf, daarna zijn wij ff wat boodschappen gaan halen in de supermarkt en bij de bakker. In het guesthouse hebben wij nog wat gerelaxt: een biertje gedronken en wat gelezen in het binnenplein. Tegen 19.00 zijn wij met 6 personen van onze groep wat wezen eten, dit keer zijn wij bij een Italiaans restaurant wezen eten. Het waren lekkere pizza’s alleen duurde het wel ff voordat iedereen zijn pizza had (waarschijnlijk kon de oven maar 2 pizza tegelijk aan. Na het eten heb ik nog een windjack gekocht voor 48 euro, volgens henri kan het niet veel zijn, maar goed we gaan het meemaken:-)

Lijing fietstocht 1 Lijing fietstocht-oude vrouw draagt mais Lijing fietstocht-bezoek aan dokter Ho

Lijing fietstocht-bezoek aan dokter Ho 2 Lijing fietstocht-bezoek aan dokter Ho 3 Lijing fietstocht-bezoek aan dokter Ho 4

Lijing fietstocht-bezoek aan dokter Ho, HE krijgt advies Lijing fietstocht-bezoek aan dokter Ho, henri krijgt advies Lijing fietstocht-bezoek aan dokter Ho, henri krijgt advies 3

Lijing fietstocht-bezoek aan dokter Ho, zijn kruidenopslagLijing fietstocht-bezoek aan dokter Ho, mevr Ho

 Lijing fietstocht-Henri aan fietsen op slechte paden Lijing fietstocht-koeien ploegen het land Lijing fietstocht-koe in binnenplaats

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: