Vakantie China-dag 19

Vakantie China-dag 19

Vandaag hebben wij een vrije dag in Yangshuo, daarom hebben wij besloten om te gaan fietsen, dit idee hadden wel meer van onze groep, daarom zijn er verschillende groepen gemaakt. Een van die groep ging dan fietsen en ook bamboe vlot varen, onder begeleiding van een lokale gids. Wij zaten in deze groep samen met tien anderen totaal 12 personen, wij zijn eerst een stukje wezen fietsen.

Na een klein uurtje kwamen wij bij een klein riviertje uit, daar lagen de bamboevlotten klaar. Onze fietsen werden in vrachtwagens geladen omdat wij stroom afwaarts gingen varen. Zelf zijn wij op bamboevlotten gaan zitten, deze vlotten zijn van grote bamboe stengels/stammen gemaakt en daarbovenop zijn twee stoelen gezet. De vlotten worden dan vooruit gedrukt door een Chinees als een soort gondel. Op deze vlotten hebben wij twee uur gezeten, onderweg hebben wij relaxt gevaren door het het Karstgebergte. Onderweg waren een aantal kleine watervallen, daar moesten wij dan ff vanaf, dit gaf soms wat natte voeten en leverde grappige gilmomenten op.

Na deze relaxte tocht moesten wij zelf voor wat actie gaan zorgen, dus wij gingen een kwartiertje fietsten tot wij bij Yueling Shan (maanheuvel) uit kwamen. Deze heuvel heeft een de vorm van de maan… ik heb het zelf niet helemaal kunnen ontdekken maar goed ik ben ook blond:-) Wij kwamen als groep aan bij deze heuvel en dan eigenlijk bij de parkeerplaats onder de heuvel, een groepje van eerst 5 personen inclusief ons tweeen zijn naar boven geklommen. Er was een pad gemaakt met stenen trappen, maar door de warmte viel deze klim toch wel tegen, het was echt plakkerig en benauwd weer. Maar toen wij boven waren aangekomen was het wel een een plaatje om te zien, er werd zelfs geklommen op de Maanheuvel. Toen wij aan het bijkomen waren van de de klim, kwamen er nog twee personen van onze groep naar boven toe, waaronder een mevrouw van +/- 70 jr, echt respect voor!! De afdaling ging natuurlijk lekker vlot zo wij komen wij weer bij de rest van onze groep uit.

Vervolgens gingen wij een kleine stukje fietsen naar een kleine dorpje, in dit dorpje zat een een lokale boer, die een een klein restaurant was begonnen. Zo kun je eten in zijn woonkamer (schuur mag ook), maar zijn eten was erg lekker, alleen viel melon/citrusvrucht niet bij iedereen in de smaak.

Wij hadden onze buiken weer vol, dus wij gingen verder met de fietstocht. De tocht ging nu meer door de boeren velden zo zagen wij o.a. boomgaarden met sinasappels, katoenstruiken, maar ook rijstvelden die werden geoost. Verder zagen wij veel lokale boeren die hun vee als melkvee voor de toeristen aanboden. Want op een smal paadje kwamen wij wel vier boeren tegen met hun waterbuffelo, wanneer wij er een foto van wilden maken dan moesten wij er voor betalen. Zelfs de vrouwen van de boeren brachten hun eigen kinderen in stelling door ze in een mand te stoppen zodat dat evt leuke plaatje op zou leveren. Ik heb in dit soort gevallen geen zin om foto’s te maken, ik wil best voor een foto betalen mits het op een leuke oprechte manier gebeurd.

Tegen 16.00 waren wij weer terug in Yangshuo, toen ben ik eerst een biertje wezen drinken bij lucy’s place ff bijkomen van de warmte:-) Henri was ook mee hoor, alleen heeft bij een fris genomen. Daarna ff lekker gedoucht op onze hotelkamer en om 17.15 weer terug naar Lucy’s want dan zou de slang worden binnengebracht. Klokslag 17.15 kwam de slangendame binnen,liet onze ff de slang zien en snel daarop werd de slang van zijn kop ontdaan door een schaar. Zijn bloed werd in een glas met rijstwijn geknepen.

Hadden jullie het al begrepen….?? Wij gaan slang eten…..!!! Samen met twee anderen van onze groep, in totaal vier personen inclusief Henri. Wij kregen twee gerechten met slang: soep van slang (met het ruggemerg als garnering) en een wokgerecht met stukjes slangenvlees. Het was wel lekker maar niet echt speciaal qua smaak. Daarnaast hebben wij ook rijst en drie andere gerechten besteld want slang alleen is was te karig. Het was een bijzondere ervaring om slang te eten, vooral het zien van het slachten en bereiden van de slang.

Na onze slangenverhaal zijn wij als groep naar het openluchttheater gereden met twee verschillende taxibusjes. In dit theater wordt elke avond een show opgevoerd, deze show staat onder leiding van dezelfde man die ook de openingshow van de olympische spelen in Beijing heeft gedaan. In deze voorstelling worden 400 tot 500 acteurs gebruikt, vaak zijn deze acteurs overdag boer en spelen dan avonds een rol in deze show. Het was een geweldige show met als karstgebergte als achtergrond, tevens zag het er allemaal super strak uit. Iedereen van onze groep was wel onder de indruk van deze show, die er gelikt uit zag.

Als laatste van deze dag, hadden wij een borrel oftewel een afscheidsborrel van Dennis, want dit is de laatste avond van deze avond dat het allemaal gezamelijk zo kan. Het was een gezellige afsluitinger van deze avond, wij hebben lekker buiten op het terras kunnen zitten.

Bamboetocht over Li rivier-verzameling bamboe vlotten Bamboetocht over Li rivier-HE & Henri Bamboetocht over Li rivier-waterval

Maanheuvel Maanheuvel-kijk op het karstgebergte fietstocht-lunch bij een lokale boer fietstocht-lunch bij een lokale boer, boer schilt vrucht

fietstocht-doorkijk op rijstplanten fietstocht-mandarijen boomgaard fietstocht-oosten van rijst

Lucy places-slang Lucy places-slang, zijn afgeknipte kop en zijn bloed Lucy places-slang, groep foto

Voorstelling op de Li rivier-maan, dansen op de maan, close uo

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: