Start Alpe d’HuZes

Start Alpe d’HuZes

Gisteren zijn wij om 18.30 aangekomen in Alpe D’Huez. Wij hebben een relaxte reis gehad, onze eigen tempo kunnen bepalen omdat er geen files waren.

Aangezien wij ons huisje op de Alpe d’Huez zelf hebben, moesten wij de Alpe d’Huez ook echt gaan beklimmen, dit keer weliswaar nog met de auto. Mijn vader schrok wel van de berg, met zijn 21 bochten en een constante stijgingspercentage van 10%

Het weer is prima dwz omdat wij bovenop de berg zitten is het een stuk kouder dan in het dal, het kan wel zo’n 10 graden schelen. Maar gelukkig regent het alleen maar in de avond/nacht.

Vandaag hebben wij een kleine wandeling gemaakt om het dorpje Alpe d’Huez te verkennen. Je kunt merken dat het dorpje vooral van de wintersport leeft, maar dat het nu langzaam uit een soort winterslaap ontwaakt voor de invasie van Nederlandse wielrenners.

1813067_Screen

IMG_8937-aangepast

IMG_8929

IMG_8932

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: