Onderzoek dikke darm

Onderzoek dikke darm

Vandaag heb ik een dikke darm onderzoek gehad, normaal gesproken heb ik dit onderzoek 1x per 2 jaar.
Maar aangezien ik nu drager ben van het dikke darm kankergen (concreet betekent dat ik 80% kans op dikke darmkanker heb), vandaar ik besloten heb om het nu jaarlijks te gaan doen.
 
De dag voor het onderzoek moet je 4 liter vloeistof drinken, dit vloeistof is een een soort laxeermiddel waardoor je helemaal schoon wordt zodat de dokter alles goed kan bekijken. Het drinken van dit chemische goedje is niet echt plezierig maar goed het moet!! (4 liter fanta krijg ik sneller en makkelijker weg hihi)
 
Ik was om 11.00 aan de beurt, tijdens het onderzoek krijg je een soort roesje waardoor je het onderzoek niet echt bewust meemaakt. Helaas hebben deze roesjes nog steeds niet echt een geweldig effect want ik werd weer wakker tijdens het onderzoek van de pijn. (Henri liep langs de onderzoekskamer en hoorde mij gillen van de pijn)
 
Gelukkig was de uitslag van het onderzoek wel goed!!!! en dat geldt ook voor mijn broer.
 
ps bedankt voor het meeleven, krabbels, smsjes enzo.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: