Jordanie, dag 2

Jordanie, dag 2

Ten eerste mijn oogdruppels werken prima, gelukkig geen tranende en rode ogen meer..

Vandaag hebben wij de hoofdstad van Jordanie-> Amman verlaten, wij gaan vandaag het langste stuk van deze reis afleggen.Het einddooel vandaag is Petra. Maar onderweg hebben wij wel veel dingen mogen zien want na een 1,5 uurtje rijden was onze 1e stop bij de Berg Nebo.

De berg Nebo is bekend geworden door Mozes. Mozes ligt hier namelijk begraven, waar en hoe dat is onbekend, maar er zijn vele brieven en andere documenten gevonden waardoor dat blijkt. Wie is Mozes? Mozes heeft het volk van Isreal geleid toen deze uit Egypte weg mochten. Voor de liefhebbers is dat in de bijbel terug te lezen, namelijk in Deuternomium 34: 1-12. Op de berg Nebo heb je uitzicht op Isreal en de gazastrook. De kerk die op de berg staat was tijdens ons bezoek gesloten wegens verbouwing,maar de moziakvloer was wel te bezichten.

Berg Nebo (14) Berg Nebo (13) Berg Nebo (16)

Berg Nebo (7) Berg Nebo (19) Berg Nebo (3)

Vervolgens ging ons reis verder richting Madaba, wij deden dat via de Kings Highway. De Kings Highway is een eeuwen oude weg,die al door vele koningen gebruikt werd. Deze weg bood veel bescherming aan de legers van de koningen en tevens waren er veel bronnen beschikbaar.

Konings weg (7)  Konings weg (3)

Konings weg (4) 

In Madaba aangekomen hebben wij de Kerk van St. George bezocht, ook deze heeft een prachtig moziak vloeren, waarin vele topografische kenmerken wordt uitgelegd in figuren.

Kerk van St George  Kerk van St George (2)      

Kerk van St George (9)  Kerk van St George (12) Kerk van St George (5)

Om14.00 kwamen wij aan in Karnak, waar wij eerst ons verlate lunch hebben gebruikt: dit was lekker, veel variatie in het buffet.

Daarna hebben wij het kasteel van karnak bezocht, dit kasteel is vooral door de kruisvaarders gebouwd/verbouwd. Het is een ernorm complex met allerlei gangen, verblijven. Dit alles geeft door het weinig zonlicht een sprookjesachtig effect. Maar het kasteel heeft veel belegeringen meegemaakt en ook ging het leven er niet altijd zachtzinnig aan toe.

 kasteeel van Karnak   kasteeel van Karnak (3) kasteeel van Karnak (4) kasteeel van Karnak (5)  kasteeel van Karnak (7)       kasteeel van Karnak (14) kasteeel van Karnak (15)    kasteeel van Karnak (19) kasteeel van Karnak (20) kasteeel van Karnak (21) kasteeel van Karnak (22) kasteel van Karnak (23)  

Daarna hebben wij de nog 3 uur in de bus gezeten en waren wij rond 20.00 op onze bestemming, de voorstad van Petra. Nadat wij hebben ingecheckt zijn wij samen met een gedeelte van onze groep een pizza wezen.

Nu gauw slapen want morgen is de grote dag: Petra bezoeken, erg veel zin in!!

2 REACTIES

comments user
Irene

dag lieve hans-erik en henrigeniet van jullie mooie reis, de foto`s zien er bijzonder uit!liefs erik en irene

comments user
Marjan

Hi Hans-Erik en Henri.Ik volg i.i.g. jullie reis en verhalen en foto\’s!Geniet er samen van!GreetzMarjan

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: