Jordanie, dag 5

Jordanie, dag 5

Zo dat was een bijzondere ervaring, slapen in de woestijn. Wij sliepen wel op een luxe tentenkamp, dwz wc en douche gelegenheden waren aanwezig, alleen geen stroom in onze tenten. Om 07.30 werd ik opgehaald samen met aantal anderen van ons groep voor een kameeltocht. Wel apart om echt op zo’n beest te zitten, maar op een gegeven moment werd het zelfs comfortabel. Daarna lekker ontbeten in het zonnetje, lekker vakantie aan het vieren.

image image

Om 09.45 zijn wij vetrokken naar de havenstad Aqaba, dit de enige havenstad van Jordanie, tevens is het hier ook erg warm namelijk 37 graden. Wij hebben ons eerst ff lekker opgefrist op onze hotelkamer, daarna aangekleed voor de boottocht.

Tegen 13.00 gingen wij weg varen uit de haven, lekker chillen op de boot. Onze 1e stop was om het koraalrif en vissen te bekijken via de glazen bodem van onze boot, er was zelfs een groot schip te zien onder het water. De 2e stop was om zelf te gaan snorkelen in de rode zee. De rode zee behoort tot de mooiste zeeen van de wereld qua vissoorten en koraalrifsoorten. Ik heb dus mijn ogen uitgekeken onder het water, wat geweldig om te zien die kleuren en de vormen van de riffen maar ook de vele soorten vissen. Na het snorkelen konden wij gaan eten van de BBQ, dit was erg lekker en goed. Onderweg kwam er een nog bootje langs.. die vissers hadden een haai gevangen.

image image image

image image

Verder hebben wij vanavond voor de laatste keer gezamelijk met elkaar geeten, want morgen vertrekken wij met 2 personen minder ivm hun extra verlenging.

Geef een reactie

%d