Jordanie, dag 6

Jordanie, dag 6

Weer een update van dag 6, vandaag zijn wij vertrokken uit Aqaba. Dit keer moesten wij weer vroeg uit ons bed namelijk om 07.00 vertrok de bus richting Amman.

Wij gingen zo vroeg weg omdat wij graag de trektocht wilden maken door de Wadi Mujib, dat is een steeds smaller kloof waardoor water stroomt. Helaas was mijn dag niet zo goed begonnen, ik had flink last van Diarree, daarom direct maar loperamide geslikt.

Om 10.00 waren bij de kloof aangekomen, wij moesten alle spullen in de bus laten, dus geen zonnebrillen, camera omdat wij helemaal nat zouden worden. In het begin was dat een beetje ongeloofwaardig want wij moesten allemaal een zwemvest om doen. Maar eenmaal in de kloof ging onze hartslag wel wat omhoog, wat een sterke stroming in het water. Verderop in de kloof moesten wij kluiteren op rotsen waardoor het water heen stroomt. Wij moesten elkaar echt helpen om elkaar over de rosten heen te trekken.. ondertussen was iedereen al helemaal nat. Ik was zelfs al een keer losgeschoten en door een waterval naar beneden gevallen. Het is was een mega ervaring, echt geweldig. Op het einde van de kloof waren 2 watervallen te zien, helaas heb ik geen foto’s kunnen maken. Gelukkig zijn er zijn er wel foto’s op internet te vinden en steeds zijn er opname gemaakt door het televisie programma “wie is de mol” zie de link ga dan naar minuut 15

http://www.avro.nl/pages/player.aspx?maid=tcm:15-180379

162282678_a906cd0f08 162285176_411e15a89e mujib_gorge2

_40039770_jordannature220 162285178_ab5bca6398

Bij terugkomst van het begin van de kloof merkte ik al dat ik helemaal op was, gelukkig konden wij ons ff verkleden en onze natte spullen in een tas stoppen. Daarna zijn wij verder gaan rijden richting de dode zee. Toen wij bij de dode zee aankwamen was ik helemaal brak. De groep ging lunchen, ik ben gewoon buiten gaan zitten onder het zonnescherm. Na de lunch is de groep lekker gaan dobberen in de dode zee. Deze zee is zo zout, dat je daar altijd blijft drijven. Tevens heeft het een gezonde uitwerking op je huid. Ondertussen ben ik wat gaan slapen maar dat viel niet mee omdat er veel vliegen waren.

Tegen 17.30 was iedereen weer terug van de dode zee en konden wij genieten van de zonsondergang. Ondertussen voelde ik mij iets beter.

 IMG_9777

Daarna zijn wij naar ons hotel gereden want wij hebben onze rondreis er nu op zitten en mogen nog 2 dagen relaxen bij het zwembad. Dus wij hebben afscheid genomen van onze groep, deze reizen door naar Amman.
Bij binnenkomst van het hotel schrokken wij beiden wel van de luxe.. maar wel erg mooi om te zien, want wij slapen in het Marriot oftewel 5 sterren hotel… morgen meer foto’s daarvan.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: