Kerst is gezellig eten of is het toch meer…..

Kerst is gezellig eten of is het toch meer…..

Ja eten met de kerst… iedereen doet het… dus ik ook 🙂

Gisteren (2e kerstdag) hadden wij onze ouders uitgenodigd voor een kerstdiner, dus gezellig mijn vader en schoonouders op bezoek gehad.

Afgelopen woensdag de inkopen daarvoor gedaan, iedereen had toen het idee om zijn kerstinkopen te doen pfff was overal erg druk. Om alles te kunnen krijgen heb ik 2x een Albert Heijn en een Dekamarkt moeten bezoeken hihi.

Maar goed al deze inspanningen leverde vandaag wel een leuk kerstmenu op, waarbij iedereen lekker kon eten. Het was gezellig, lekker bij praten met een glas wijn erbij.

Maar toch heeft de betekenis van kerst veel meer inhoud dan gezellig eten….. O ja hoor ik je nu denken: Hans-Erik gaat op de emo-toer. Ja eigenlijk wel. Ik zal een voorbeeld geven: Waarom zitten alle kerken vol met Kerst, Waarom kan er binnen een week tijd 7 miljoen euro op worden gehaald voor een Malaria actie van het rode kruis. Omdat er veel mensen het gevoel krijgen om iets te willen doen voor een ander op welke manier dan ook. Dat is prachtig om te zien!!!

Maar het mooiste van Kerst is dat wij de geboorte van Jezus vieren maar daarvoor hoeft het eigenlijk helemaal geen kerstfeest voor te zijn, want deze mooie gebeurtenis mag je het gehele jaar vieren.

Geef een reactie

%d