Wintersportvakantie Oostenrijk

Wintersportvakantie Oostenrijk

Zaterdag 02 januari 2010 zijn wij vertrokken naar Oostenrijk, om 07.00 reden wij weg uit Apeldoorn. De eerste 600 kilometers gingen erg voorspoedig: geen ongelukken, files en het weer was prachtig. Maar wij hoorden wel dat het weer minder ging worden, want de oom en tante van Henri waren om al 04.00 vertrokken en deze zeiden al dat het weer slechter geworden was en veel files.

Na Stuttgart begon ook voor ons het lange wachten, gelukkig hadden wij geen sneeuwval meer maar de wegen waren nog wel helemaal wit. Mede door de informatie van de familie van Henri hebben wij  het lange wachten van de tunnel kunnen ontzeilen, maar alle wegen naar die tunnel waren helemaal volgelopen met toeristen. Toen begon het lange wachten voor de Fernpas, gelukkig kwam het einde toen eindelijk inzicht en bereikten wij om 21.30 ons appartement, in totaal heb 14,5 achter het stuur gezeten. Wij hebben snel onze spullen uitgepakt, een drankje gedronken bij de familie die een ander appartement hebben. Daarna zijn wij lekker gaan slapen om de accu weer op te laden voor het skiën.

De volgende ochtend na het ontbijt zijn wij richting Solden gereden, daar hebben wij onze ski’s met schoenen uitgezocht, tevens heb ik voor mijzelf voor 2 dagen ski-les besteld. Daarna zijn wij met de grote skilift naar het skigebied gegaan om vervolgens samen met de groep lekker het gebied verkennen. Wij hebben eerst de blauwe banen genomen (deze zijn makkelijk te doen) en de eerste ski bewegingen gingen prima. Ben het skiën nog niet verleerd maar had al wel in de gaten dat ik een mindere skiër ben dan de overige familieleden. Maar deze middag was het prima om te doen en het weer was goed wel koud (-10) maar af en toe kwam de zon erbij.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: