Wintersportvakantie Oostenrijk, deel 3

Wintersportvakantie Oostenrijk, deel 3

Donderdag:

Vandaag zijn wij later opgestaan dit kan omdat ik geen les heb vandaag. Als eerste heb ik verse broodjes ophaalt bij de bakker, zodat wij om 09.00 aan het ontbijt konden beginnen. Na het ontbijt zijn wij vertrokken naar het skigebied gelukkig was het vandaag een stuk rustiger bij de lift, dus wij konden lekker doorlopen. Wij zijn vandaag naar het gletsjer gebied geweest, daarvoor moeten wij een flinke afstand afleggen, gelukkig deden wij dit met de liftgondel, stoeltjesliften. Rond 12.00 waren op de top van gletsjer, zonnetje scheen wel maar de tempartuur was wel –12 graden dus erg koud. Op de gletsjer waren veel blauwe pistes deze zijn mooi breed waar je een leuke snelheid kon maken. Helaas vond ik het af en toe wat te hard gaan en de koude wind sneed flink in onze gezichten. Na een aantal afdalingen zijn wij wat gaan drinken in een restaurant, om vervolgens aan de grote afdaling te beginnen om weer bij het beginpunt te komen. Deze afdaling ging langs een lange smalle pistestrook, waar je constant in een rechte strook naar beneden gleed. Vervolgens hebben een stoeltjeslift naar boven genomen om dichterbij bij onze beginpunt te komen, bij aankomst boven hebben wij eerst wat gegeten in een restaurant. Lekker een grote kom goulashsoep met brood genomen. Daarna zijn wij eerst naar Hoog Solden geskied, helaas begon de vermoeidheid en het hoge tempo zijn tol te eisen dus ik viel op een steil stuk. Gelukkig kon ik weer snel verder skiën, nog een stukje zwarte piste gedaan dit ging gelukkig weer goed. Bij aankomst in Hoog Solden hebben wij een 2 persoons stoeltjeslift genomen om daarna het laatste stukje naar onze ski depot te skiën. Daarna met de liftgondel naar beneden gegaan om vervolgens naar ons appartement te gaan. Het was een kort dagje qua skiën, veel nieuwe pistes gedaan in het gletsjer gebied maar ik heb toch liever de rode pistes in het grote skigebied.  Henri heeft vandaag gekookt Chili-Corne met sla, het was lekker..

07012010135

Henri bovenaan de gletsjer

 07012010136

HE ook bovenaan de gletsjer

 06012010134

Hier ben ik vanaf geweest, off piste gedeelte

voor hyves-lezers kijk de originele versie: http://alleswatjewiltweten.spaces.live.com

Geef een reactie

%d