Overnachting in Dijon en aankomst op Alpe d’Huez

Overnachting in Dijon en aankomst op Alpe d’Huez

Na een goede reis van 700 km zijn wij aangekomen in de Stad Dijon, onderweg geen files meegemaakt, dus lekker door kunnen rijden. Rond 18.00 zijn wij bij een Etap hotel gestopt, dit hotel staat aan de rand van Dijon.

Na een korte opfrisbeurt zijn wij vertrokken naar het centrum van Dijon voor een hapje eten. De gehele stad was opengebroken ivm wegwerkzaamheden maar gelukkig konden wij snel een parkeerplaats vinden… helaas zouden wij later meer last krijgen van de wegwerkzaamheden.

Wij hadden al snel een leuk restaurant kunnen vinden op een plein met een mini Arc de Triomphe. Het eten was prima, het avondzonnetje deed lekker zijn werk (20-25 graden). Met andere woorden: het leek wel vakantie Emoticon die tong uitsteekt Na het eten zijn wij de stad ff lekker in gelopen om de stad te bekijken.. Dijon beschikt over veel oude kerken en prachtige gebouwen, de ideale setting voor een leuke wandeling of zoals mijn vader deed de kerk schoonmaken.

P6030017 P6030018

P6030019 P6030022

P6030030 P6030033

P6030035 P6030045

Rond 22.00 zijn wij in de auto gestapt om terug te rijden naar ons hotel… helaas bleek de tomtom erg veel moeite te hebben om ons de juiste kant op te navigeren… Dit had wel een reden: WEGWERKZAAMHEDEN; in een stad waar alleen maar eenrichtingsverkeer is. Met als het gevolg een dwaling van ruim uur in een stad, die donker is, waar iedereen die in de auto zit alleen maar goede raad geeft maar achteraf toch weer niet juist was…

Maar goed wij zijn er samen toch uitgekomen en goed aangekomen bij ons hotel… na een nachtje slapen zaten wij rond 08.30 aan ons ontbijt in het zonnetje… Vervolgens zijn wij weer gaan rijden en rond 14.00 waren wij bovenop de Alpe d’Huez en 360 km verder.  Henri was wel onder de indruk van deze berg, hij zei diep respect te hebben voor iedereen die deze berg gaat beklimmen. Bij het huisje van Trudy en Pa waren al teamgenoten van Team Bijsterbosch, het team waarbij mijn vader zit. Dus ff gezellig koffiegedronken en herinneringen opgehaald toen wij 2 jaar geleden in hetzelfde huisje zaten maar dan de bovenetage. Mijn vader heeft daarna zijn fietskleding aangetrokken en is begonnen aan een halve afdaling dus ook een halve klim om ff in de “sfeer” te komen.

Daarna zijn wij naar onze eigen appartement gegaan, dit appartement zag er prima uit, (exact zoals op de foto’s haha). Nadat wij onze spullen hadden uitgepakt zijn wij richting de supermarkt gegaan.. want de komende week komen hier minimaal 4 a 6 duizend Nederlanders dus wil je wat eten dan moet je het nu halen. Dat is allemaal gelukt…Vervolgens samen met Henri lekker gekookt, tja in de vakantie kun je lekker wild doenEmoticon die tong uitsteekt.

Geef een reactie

%d