Rondreis Oost Europa, 3

Rondreis Oost Europa, 3

originele weblog Hans-Erik

Maandag 11 juli,

Het is half negen, ik kijk door het dakraam van het hotel en zie al een mooie ochtendzon schijnen, vandaag word een mooie dag!! Onze eerste hotelovernachting was in de havenplaats Klaipeda. Het is een van de grote steden van Litouwen en heeft als enige een zeehaven. Helaas zijn vele gebouwen tijdens de 2e wereldoorlog verwoest.

Na het ontbijt zijn wij vertrokken, eerst door de stad heen rijden om vervolgens met de lokale veerbootdienst de overtocht te maken naar het schiereiland “Kursiu Nerija” oftewel de Koerse Schoorwal. Onze auto kon gelukkig nog mee.. het was echt het laatste plekje:-)

IMG_2161 IMG_2159 IMG_2160

De Koerse Schoorwal is een nationale park met een 98 km lange smalle strook land aan de kant van de Oostzee, Op deze landtong konden wij strand, duinen, naaldbossen en duinen zien. Wij zijn eerst ongeveer 50 km de landtong opgereden tot het dorpje Nida, daar hebben wij fietsen gehuurd.

images

Met de fietsen hebben wij een tocht gemaakt van 25 km, onderweg hebben wij nog een klim gemaakt op de grote duin waar een zonnewijzer staat. Verder heb je daar prachtig uitzicht op de lagere gelegen duinen.

IMG_2163  IMG_2167 IMG_2168

IMG_2164IMG_2165

Halverwege onze fietstocht zijn wij lekker op het strand gaan zitten, helaas hadden wij onze handdoeken en zwemspullen vergeten… gemiste kans. Maar om met een natte kont vol op een fiets te gaan zitten, dat is ook niet prettig, dus wij hebben het bij kijken gehouden hihi.

P7110035 P7110036   P7110038-2

IMG_2172

De Hoogste duin (67,2 m) helemaal overgroeid met bomen behoort ook tot de bijzonderheden van het park.

IMG_2171 IMG_2170

Rond 15.00 waren wij weer terug in het dorpje Nida, dat je best wel een beetje kunt vergelijken met Giethoorn qua uitstraling en sfeer.

 IMG_2174 IMG_2176 IMG_2177

 IMG_2179 IMG_2180

Rond 17.00 waren wij weer terug in ons hotel, toen hebben wij de stad Klaipeda nog verkend door een wandeling van 1,5 uur te lopen. Zo zagen wij op het schouwburgplein, logischerwijs de schouwburg staan hihi.. maar op het balkon van deze schouwburg heeft Adolf Hitler in 1939 een toespraak gehouden.

IMG_2181

Ook een overdekte markthal trok onze aandacht, waarschijnlijk nog uit de Sovjet tijdperk, want Litouwen behoorde tot aan 1989 aan de Sovjet Unie maar is nu ook lid van de Europese Unie.

IMG_2183 

Verderop zagen wij een bruidspaar zitten te wachten om vervolgens deze met een koets door de stad te zien rijden.

 IMG_2182  IMG_2188

De oude restanten van vestigingsmuren

IMG_2185 IMG_2186 IMG_2187

Ons hotel is gevestigd langs de kade van de oude haven, daar staan de pakhuizen van vroeger, ons hotel is ook een oud pakhuis geweest. Wij zitten in het oranje met rode dakpannen pakhuis voor de Old Mil hotel.

IMG_2194 IMG_2192

Na de wandeling hebben wij ons gedocht en hebben wij ons diner gehad in het Old Mil Hotel omdat ons eigen hotel restaurant vol was met een bruiloft diner… het was het bruidspaar wat wij eerder die middag hadden zien rijden in de koets.

Nu hebben wij dag 3 gehad, leuke dag met lekker veel inspanning, morgen gaan wij naar Riga… nu nog bedenken via welke route.

Tot morgen.. trouwens Henri weet z’n droom niet meer… jammer he.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: