Spanje dag 2

Spanje dag 2

donderdag 09 mei 2012

Helaas door slechte verbindingen geen foto’s, hopelijk kan ik die deze week alsnog laten zien…
Na het ontbijt zijn wij met de trein naar Barcelona gereden, met de trein is makkelijker omdat je dan geen gezeur hebt met parkeren en drukte in de stad. Wij zijn uitgestapt bij de halte Arc de Triomf. Deze Arc is gebouwd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1888.

Vervolgens zijn wij het oude gedeelte van Barcelona binnengelopen, ff een espresso genomen bij een koffiezaakje. Onze 1e stop was een bezoek aan museum van Picasso, dit museum is gevestigd in een paleis. Hier zijn de vroege werken van Picasso te zien. Wel gaaf om te zien dat hij op z’n 15e jaar prachtige schilderij kon maken. Mocht je een bij ons komen, wie weet eet je dan vanaf een Piccasso, hihi

Na een korte break zijn wij verder de oude stad ingelopen, richting de kathedraal van Barcelona. Deze kathedraal is vanaf 1298 en heeft een prachtige inrichting en een prachtige binnentuin.

Wij zijn lekker verder gelopen, (het was weer was echt super, zeker 23 graden), door smalle straten, ff twijfelde wij of dit museum moesten gaan bezoeken. Maar bij twijfel altijd doen, oftewel het museum historie en oudheden. Hier kun je de geschiedenis van oud Barcelona terug zien, zoals oude gebouwen onder de grond.

Toen kwamen wij bij de bekendste straat van Barcelona aan: de Ramblas met zijn mark met zijn verse producten, verder zijn er levendige standbeelden

Ook zit aan de Rambles, Palau Guell, dit huis is ingericht en ontworpen door Gaudi, de bekendste man van Barcelona. Het is bijzonder mooi om te zien qua inrichting hoe hij zo’n huis helemaal ontwerpt, later deze week meer Gaudi, Vooral de schoorsteenpijpen zijn apart.

Om een hapje te gaan eten, zijn wij naar de haven gelopen voor heerlijke tapas ’s bij een leuk restaurant op het terras.

Zo dat was onze dag in Barcelona, terug gelopen via de Ramblas om daar de metro en de trein te nemen richting het hotel… wij waren om 23.15 op onze kamer, moe maar erg veel gezien en dat smaakt naar meer… Morgen het nieuwe gedeelte van de stad.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: