Spanje dag 3

Spanje dag 3

Donderdag 10 mei 2012

Na het ontbijt zijn wij weer met de trein naar Barcelona gegaan, rond 11.00 waren wij in hartje centrum, om daar vervolgens de metro te nemen naar het nieuwe gedeelte van de stad.

Na een korte wandeling kwamen wij aan bij de ingang van park Guell, dit park is aangelegd door Gaudi, dit is een topattractie, helaas ook bij andere toeristen… Wat een drukte!!
Wij zijn lekker door het park gaan lopen en hebben het kleine museum bezocht, waar Gaudi heeft gewoond.

In het park zelf zijn verschillende bruggen die gaudi heeft ontworpen, prachtige uitzichten op de stad Barcelona, overal werd er muziek gespeeld, dat gaf een mooie sfeer. Na de wandeling kwamen wij weer terug bij hoofdingang, met zijn geweldige entree. De huizen konden wel zo uit een sprookje komen, maar de trap met de hagedis met mozaïek tegels was prachtig om te zien.

Na korte stop om een broodje en wat vers fruit zijn wij terug gelopen naar het metrostation, om vervolgens naar de Sagrada Familia te gaan.

Sagrada Familia is een kerk Gaudi zijn hele leven aan heeft gebouwd, helaas heeft hij de bouw niet af kunnen maken. Want de kerk is tot op heden nog niet klaar en het lichaam van Gaudi ligt nu in de kerk. Ik ben hier 13 à 15 jr. geleden ook geweest, toen was het binnenste gedeelte en entree nog niet klaar, dat was nu wel het geval… Wat een prachtige kerk is het nu al en hij wordt nog mooier. Deze kerk kun je niet vergelijken met de klassieke katholieke kerk, deze is strak qua vormgeving. Hier hebben wij lekker rondgelopen, vervolgens nog in 1 van 12 torens geweest…

Na dit bezoek zijn wij de stad verder ingelopen, een wijk met mooie huizen en brede straten. Wij kwamen op een soort van PC Hoofdstraat van Amsterdam, maar deze straat was iets groter en luxere winkels hihi.. Lekker op een terrasje een super lekkere sorbet gehad!! Hier zit ook een Gaudi huis,”Le Pedrera” welke hij heeft ingericht als een appartement complex, nu is het een museum. Wij wilde dit huis graag bezoeken, dus ook gedaan. Vooral het dakterras was bijzonder met zijn schoorstenen en trappenhuizen, het terras was golvend. Omdat het zo te krijgen was de verdieping onder het dakterras met gewelven aangelegd, erg bijzonder.

Omdat het richting 20.00 ging hebben wij een hapje op een terras gedaan, niets bijzonders broodje vlees. Met een volle maag zijn wij naar een metro station gelopen om daar de trein naar ons hotel te nemen. Rond 22.00 waren wij op ons hotelkamer, moe maar vol met indrukken van Barcelona.

Morgen geen Formule 1, maar iets anders…

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: