Weekendje Leiden

Weekendje Leiden

Afgelopen zaterdag ben ik na een leuke dag werken in de auto gestapt  om naar  Leiden te rijden. Henri was al in Leiden en had ons al ingecheckt, want wij hebben een weekendje Leiden geboekt.

Na een korte opfrissing zijn wij naar het restaurant gegaan om daar lekker te eten. Na het eten zijn wij de stad ff ingegaan, Henri wist al de weg omdat hij de middag in Leiden had doorgebracht. Na een korte wandeling hebben wij besloten om een bioscoop te pakken. Een mooie oude bioscoop waar een leuke sfeer hing, Prometheus; hebben wij gezien, zie onderstaande trailer.

Prometheus

Het was een mooie film, die wij in 3D hebben gekeken, trouwens drankjes in deze bioscoop waren erg goedkoop (biertje (pijpje) en fris en klein zakje m&M voor 4,50!!)

Daarna zijn wij lekker gaan slapen in ons hotel, wat in het centrum van Leiden staat, vlakbij het station.

Zondag na een goed ontbijt zijn wij door de regen naar het museum van Oudheden gelopen, Dit museum is vooral gericht op Egypte en hier zijn mooie stukken te zien. Wij hebben hier lekker gelopen en mooie dingen gezien, het was aangenaam qua drukte. Rond het middaguur zijn wij een café ingedoken om een lekker broodje met geitenkaas te eten.

Wij hadden een arrangement geboekt inclusief een rondvaartboot door de grachten van Leiden, dit was ondanks het mindere weer wel leuk om te doen. Leiden is een mooie stad, het heeft veel raakvlakken met Amsterdam maar dan wat rustiger.

Helaas moest ik nog wel wat dingen doen voor school, dus nog ff in het hotel achter een pc gedoken, vervolgens nog wat dingen geleerd voor de toetsen voor dinsdag.

Dit keer geen rare dingen qua eten, lekker ouderwets een pannenkoek!! Erg lekker om een keer te eten, het was een flinke pannenkoek, kijk de foto maar.

https://plus.google.com/photos/101644473882902245715/albums/5750654840531590417

Maandagochtend ben ik vroeg opgestaan 06.50 om samen met Henri te ontbijten. Henri ging na het ontbijt naar zijn werk en ik ben later die ochtend naar Dronten gegaan om te werken. Dat was het einde van een leuk weekend.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: