Alpe d’HuZes 2012

Alpe d’HuZes 2012

Het was een bijzondere dag, vandaag is er weer gefietst voor KWF Kankerbestrijding op de berg Alpe d’Huez. in Frankrijk, totaal 8.000 renners/lopers, met als doel zo vaak mogelijk deze berg te beklimmen.

In 2011 en 2009 was ik zelf aanwezig om mijn vader aan te moedigen, hij heeft deze berg met zijn 21 haarspeldbochten en een constante stijging van 6%, 6x (2009) en 4x (2011) beklommen.

Video Dirk Boeve, 2011 (gele helm)

Deze actie heeft als doel zoveel mogelijk geld in zamelen om kanker een chronische ziekte te laten worden, dit klinkt ambitieus. Maar de Alpe d’HuZes begon als een kleine actie, maar 7 jaar later is het grootste particuliere inzamelingsactie van Nederland geworden en gaat het als een olievlek over de wereld. Door verschillende vergelijkbare acties in de verschillende landen uit te rollen.

IMAG0220

Vandaag is er ruim 28 miljoen opgebracht, dit is gedaan door 100% vrijwillige inzet van de renners, lopers maar ook als organisatie van stichting Alpe d’Huzes, want er is 100% anti-strijkstokbeleid. Jullie zijn kanjers!!! Bedankt, want door jullie inzet, zijn er meer mogelijkheden om kanker te bestrijden, want 1 op 3 Nederlanders krijgt kanker.

Ik heb de gehele dag geluisterd naar Radio2, tevens vrienden gevolgd via sociale media en live.opgevenisgeenoptie.nl. Het blijft raar om het van zijkant mee te maken, maar wel erg mooi, misschien volgende jaar toch weer gaan….

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: