Rondreis India / Nepal dag dag 16

Rondreis India / Nepal dag dag 16

Vanochtend de wekker om 5 uur gezet en zelfs 5 minuten eerder wakker. Kleren aan en meteen naar boven een paar trappen op naar het uitkijk punt bovenop het hotel, gewapend met de camera.WAAUW… het is helder en alle toppen van dit deel van de Hymalaya zijn zichtbaar. Direct na een paar foto`s Hans-Erik wakker gemaakt. Mooi om de toppen met steeds meer zonlicht te zien, genieten!
image
image

Na de foto’s nog maar even weer in bed gekropen. Niet voor lang want om negen uur start de trekking. Inmiddels hebben een aantal mensen uit de groep zich afgemeld, ook Hans-Erik loopt natuurlijk niet mee. Het was een prachtige wandeling door dorpjes met mais akkertjes, geiten en kippen en veel mooi groen. Wat lager gelegen beginnen de rijstterassen waar we een stukje doorheen zijn gewandeld.
image
image

In totaal ruim 4 uur onderweg geweest om vervolgens aan te komen in het centrum van Baktapur. Ons hotel ligt direct aan een mooi historisch plein, Taumadhi square met uitzicht -vanaf het roofterras – op enkele mooie tempels in de multiroof en pagode stijlen. Na het welkomstdrankje, een pannenkoek met banaan en een douche was ik voldoende hersteld van de wandeling  om de stad te verkennen. Hans-Erik heeft de halve dag alleen op de hotelkamer doorgebracht om de enkel rust te geven, saai maar verstandig 🙂

Baktapur is een van de drie vroegere koningssteden in de vallei van Kathmandu. We hebben ze alle drie gezien en Baktapur is veruit de mooiste en de grootste. Alles mooi bestraat, auto vrij (op irritante motoren na dan), weer een overdosis tempels en mooie oude huizen en veel houtsnijwerk. De stad ademt een prettige historische sfeer.
image
image

Voor Hans-Erik onderweg bij een apotheekje een steunkous gekocht (na eerst de verkeerde maat bij de tweede poging gelukt en dat voor een euro) om betere druk om de juist plek te kunnen geven. De enkel is flink paars geworden (een van mijn favoriete kleuren).
image

Morgen op weg naar alweer de laatste bestemming in Nepal. In het natuurgebied waar we twee nachten gaan verblijven is het warm, 40 graden, dat belooft wat.

1 REACTIE

comments user
petra

Oh Hans Erik…. Wat ziet die enkel van jou er bekend uit. Bij die van mij was hij net zo. Sterkte.

Geef een reactie

%d