Rondreis door voormalig Joegoslavië, dag 1

Rondreis door voormalig Joegoslavië, dag 1

Dinsdag 23 juli

Vandaag zijn wij begonnen aan onze vakantie

Dit keer gaan wij naar voormalig Joegoslavië, ik ken het alleen van de verhalen die mensen vertelden over het mooie Joegoslavië, dat waren dan mensen die Joegoslavië hebben bezocht in de jaren 70 en 80. Mijn eerste eigen ervaringen met Joegoslavië komen uit de media door de Balkan oorlog. De ouders van Henri zijn begin jaren 90 eens een weekend naar Dubrovnik geweest.

Gelukkig is de oorlog alweer bijna 20 jaar geleden en biedt het ons de kans om voormalig Joegoslavië te gaan bezoeken. Wij zullen Kroatië, Slovenië en Bosnië Herzegovina aandoen.

Zie foto van onze rondreis:

image

Onze planning was om 07.00 te gaan vertrekken maar wij hebben onze beiden verslapen, althans Henri was verantwoordelijk voor de wake up call, maar dat ging niet helemaal goed, om 07.10 werd hij wakker:-)

Wij hebben ons snel gedoucht, de laatste spullen ingepakt, brood gesmeerd en een broodje als ontbijt gehad, om 08.15 waren wij onderweg. Onderweg naar Berchtesgaden, want daar zal onze eerste overnachting zijn. Berchtesgaden ligt tegen de grens van Oostenrijk aan.

De reis van ruim 900 km verliep voorspoedig, geen files gehad, alleen was het erg warm, wij hebben 35,5 als hoogste temperatuur gemeten. Maar gelukkig deed de airco goed zijn best en konden wij het goed “cool” houden. Henri en ik hebben elkaar afgewisseld qua rijden zodat wij beiden af en toe de Autobahn vanuit de binnenkant van onze ogen konden bekijken hihi.

image

Om 17.30 kwamen wij bij onze hotel aan, dat midden in het stadje Berchtesgaden ligt, eerste indruk is prima. Na een korte opfrissing en ons te hebben gesetteld op onze kamer, zijn wij lekker op het terras gaan zitten. Vanuit het terras hebben wij een geweldig uitzicht op de 1 na grootste berg van Duitsland.

image

Op dit terras hebben wij ons diner gehad en natuurlijk kregen wij een welkomst drankje…het eten was prima, drie gangen menu.

image

Na het eten hebben wij het dorpje verder te voet verkend, een wandeling van een uurtje. Het dorpje was groter dan wij hadden verwacht, het telt ruim 7.000 inwoners en het heeft genoeg te bieden voor toeristen, maar zal ik morgen meer over gaan vertellen.

Want nu moet ik een biertje gaan drinken op het terras… ik zeg PROOST, op de Vakantie!!!

Geef een reactie

%d