Rondreis door voormalig Joegoslavië, dag 2

Rondreis door voormalig Joegoslavië, dag 2

Woensdag 24 juli

Het is een warme nacht geweest, natuurlijk weten wij dat het overal warm is, maar wij kunnen het in ons eigen huis altijd redelijk koel houden (lol). Ik was net lekker aan het dromen over deze vakantie.. hoor ik in de verte heel veel lawaai…. Wat blijkt mij telefoon gaat af, alarmcentrale van de winkel belt mij. Gelukkig heb ik mij collega kunnen bereiken zodat hij deze melding over kon nemen, want dat gaat wel iets sneller wanneer ik het zou moeten doen. Trouwens de melding was een loze.

De nacht zijn wij verder goed door gekomen, lekker ontbijten op het terras met uitzicht op de bergen, na het ontbijt zijn wij in de auto gestapt om onze eerste uitje te gaan doen.

image

Na een korte ritje komen wij aan bij de parkeerplaats van de grote toeristische trekpleister van Berchtsgaden namelijk The Eagles Nest. Wij kopen gauw kaartjes, een bus brengt ons naar boven toe, helaas rijden deze in tijd schema’s. Om klokslag 10.10 ( Duitsers blijven punctueel) rijden wij weg, na een ritje van 20 min. komen wij aan bij het adelaars nest.

Wat is eigenlijk Het Adelaars nest?
Adolf Hitler heeft dit huis gekregen, van zijn partij, voor zijn 50e verjaardag. Het hele complex inclusief de meer dan 6 kilometer lange toegangsweg naar boven zijn speciaal voor hem aangelegd. Naast een speciale weg zit er een tunnel en mega lift in om de laaste ruim 125 meter hoogte te overbruggen. Het aanleggen van de weg en het bouwen van het huis zelf kosten 30 miljoen Mark. Het huis geeft een fantastische uitzicht over Duitsland en Oostenrijk, eigenlijk is dit huis niet specifiek voor Adolf Hitler gebouwd maar voor zijn technische man Albert Speer (die ontwerp veel gebouwen voor Adolf). Het werkelijke huis voor Adolf Hitler is na de oorlog vernietigd. Adolf Hitler is wel verschillende malen in dit huis geweest, Herman Goering woonde ook in de omgeving. Vandaag de dag is het huis een restaurant met een fototentoonstelling.

Wij hebben eerst een koffie gedronken op het terras en genoten van het geweldige uitzicht, vervolgens zijn wij een stukje de berg opgelopen, daar hebben wij een flinke wandeling gemaakt, het was een heftige klim tussen de rotsen en smalle en steile trappen van steen of hout. Wel gaaf om te doen, maar dat zeg ik wel vaker achteraf hihi. We hebben de lift overgeslagen want wij zijn naar beneden gelopen om zo bij de bushalte voor de terugreis te komen,

image

image
image
image
image
image
image

Omdat wij bij aankomst hadden aangegeven hoelaat wij de bus terug wilden nemen moesten wij op tijd bij die bushalte klaar staan. Na een korte ritje van 20 minuten waren wij weer bij de parkeerplaats van onze auto.

Maar het was ondertussen al 13.00 geweest, dus wij mochten wel een hapje gaan doen, dit werd een lokaal gerecht: Bayerische Bratwurst. Wij hebben beide een lekkere lunch gehad. Henri heeft maar meteen even met moeders gebeld.

Wij hadden gisteren bij het inchecken van onze kamer, nog 2 kaartjes gekregen voor een boottocht. Natuurlijk wij zijn Hollanders dus die kaartjes gaan wij gebruiken. Het was een leuke tochtje over de koningsee, een groot meer waarbij toerisme aan banden is gelegd dus geen speedboten enzo. Onderweg konden wij bij twee punten uit stappen, bij de laatste halte zijn wij uitgestapt. Daar hebben wij nog een leuke wandeling gemaakt bij een ander klein meer genaamd Ubersee. Het was een flinke wandeling waarbij wij het halve meer hebben rondgelopen met een flinke klim halverwege, maar wij konden bij ons eindpunt even op adem komen bij een boerderij waarbij verse karnemelk hebben gedronken. Tja Heidi en Peter leven nog steeds hihi…

image
image
image

image

image

image
image
image

Na ons verfrissing zijn wij weer terug gelopen om daar de boot terug te nemen, maar de boot ging op een echte slakken tempo dus af en toe vielen onze ogen dicht… blijft grappig om te zien van die hangende gezichten haha.

Na dit alles zijn wij met de auto terug gereden naar ons hotel, lekker onder de douche geweest.. trouwens ik heb onlangs een stappenteller app, die gaf aan dat wij 25 km hebben gelopen, toch lekker voor een vakantiedag.

Dit keer zijn wij in het stadje wezen eten, maar in de bergen waren al donkere wolken zichtbaar dus maar gauw een paraplu uit de auto gehaald, want ik weet nog wel van mij vakantie in Oostenrijk samen met mij ouders en broer, dat zomers elke avond wel regenbui met onweer kon komen.

Het eten was lekker a la carte in een leuke tent, lekker een groot glas witbier voor mij en Henri dronk rode wijn, terwijl wij waren aan het eten begon het te regenen… dus de paraplu hebben wij echt moeten gebruiken voor onze terugreis.

image

Dat was dus Duitsland, het was voor ons beiden een leuke verrassing dit plaatsje Berchtsgaden maar wij moeten door… 🙂 naar Kroatië.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: