Rondreis door voormalig Joegoslavië, dag 4

Rondreis door voormalig Joegoslavië, dag 4

vrijdag 26 juli

Wij hebben bedacht om vandaag Rovinj en Pula, enkele kleine plaatsen aan de kust in Kroatië, te gaan bezoeken. Na het ontbijt zijn wij in de auto gestapt en via de meer toeristische b-wegen gekozen, zo zien we meer van het landschap en de kleine dorpjes onderweg. Onze eerste stop was het stadje Rovinj, onze 1e indruk was Venetië. Wat een leuk stadje met zijn smalle straatjes met allerlei winkeltjes. Henri zag bij een winkel zo’n zelfde type hoed die ik in Nederland had gekocht. En na wat passen heeft hij er ook eentje gekocht. Nu dus echt klaar voor onze rondreis door voormalig Joegoslavië haha.

image
image
image

Volgens ons zijn de Kroaten gek op zoet, want ze hebben hier heel veel leuke snoepwinkels met mega schuim bananen of aardbeien en blijkbaar zijn niet alleen Kroaten zoetekauwers.
image
image

Wij hebben een wandeling gemaakt door de stad en aansluitend een bezoek gebracht aan de markt voor de lunch. Een kwart water meloen en wat druiven, die we hebben genuttigd op een bankje in de schaduw aan de kust.

image
image
image

Wij hebben Rovinj achter ons gelaten en wij zijn verder gereden naar onze volgende bestemming Pula, onderweg steeg de temperatuur naar 37 graden. Dit werd ook onderstreept door muziek van Muse. zie foto.
image
image

Rond 14.00 kwamen wij aan in Pula, dit is een wat grotere stad dan Rovinj, dus wij moesten even zoeken naar een parkeerplek, maar na een poosje een goed plekje kunnen vinden bij de grootste toeristische trekpleister van Pula, het amfitheater. Dit amfitheater behoord tot de zes grootste van de nog bestaande Romeinse amfitheaters ter wereld.

image
image
image

Dit amfitheater wordt tegenwoordig gebruikt voor pop concerten en het vertonen van films tijdens het Pula filmfestival. Dit festival werd nu gehouden en later deze week stond op nu.nl te lezen dat de film Jacky met Carice van Houten een filmprijs had gewonnen.

Na onze bezoek aan het amfitheater zijn wij door de stad gaan lopen, wij gebruiken daar een reisboek voor zodat wij min of meer alle highlights kunnen zien. Lekker alles bekijken zoals de oude stadsboog die 1ste eeuw v C. is opgericht, Tempel van Romae en Augustus en Romeinse mozaïek.

image
image
image
image
image

Toen wij min of meer alles hadden gezien zijn wij weer richting ons hotel gereden in Opatija, dit keer langs de weg die langs de kust ligt, prachtig om te zien. Veel Kroaten parkeren hun auto boven aan deze weg en dalen dan te voet af naar beneden om aan het strand te gaan liggen. Helaas hebben ze hier weinig zandstranden maar kiezel en rotsen, zij weten hier niet beter, maar ons lijkt het niet helemaal super.

Bij ons hotel aangekomen konden wij geen plek vinden in de parkeergarage van ons hotel, maar buiten het hotel waren ook geen plekken over, dus maar blijven rijden voor een plekje, dit zorgde wel voor wat opwinding (bij mij) maar dat klinkt niemand echt vreemd in de oren. Maar de aanhouder wint dus ook wij want uiteindelijk hebben wij een plekje kunnen vinden, snel naar de kamer en onze kleren uitgedaan en zwembroek aan voor een duik in het binnen en buitenbad van het hotel. Heerlijk even bijkomen van een dagje auto met ruim 250 km, tja het moet wel vakantie blijven:-)

Vervolgens zijn wij aan het diner gegaan, hier was ook weer een ruime keuze aan salades, soepen, warme gerechten inclusief een vis van de grill, diverse zoete en hartige nagerechten allemaal van het buffet. Onder een lekker glas Merlot hebben wij ons prima vermaakt.

Morgen verder naar Split.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: