Rondreis door voormalig Joegoslavië, dag 17 & 18 (einde)

Rondreis door voormalig Joegoslavië, dag 17 & 18 (einde)

Donderdag 8 augustus en vrijdag 9 augustus

Vandaag beginnen we onze terugreis. De eerste etappe bedraagt circa 640 kilometer naar de wijnstad Würzburg in Duitsland.

Lekker vroeg op en voordat we terugrijden via Oostenrijk en Duitsland eerst nog de Vintgar kloof bezoeken. Onze medereizigers vonden het geweldig. Wij hebben ons gisteren in Bled uitstekend vermaakt en hebben de kloof voor vandaag bewaard.

Gelukkig doen we deze kloof vroeg, we zijn een van de eerste bezoekers van de dag en de temperatuur is heerlijk.  De kloof is 1600 meter diep en komt uit bij een waterval. Leuk om te doen we hebben echter spectaculaire kloven gezien zoals tijdens onze rondreis door Jordanië. Maar het blijft wel fascinerend om te zien hoe het water verschillend qua kleur kan zijn.

image

image

image

image

image

image

image

image

Op de terugweg nog een espresso en dan is het toch zover, de terugreis. Vermoeid komen we tegen half zes aan in Würzburg, een Duitse wijnstad. We verblijven hier een nachtje in een familiehotel. Het hotel zit iets buiten het centrum. We besluiten om te wandelen naar de stad om wat te eten. Een mooie wandeling via een Festung Marienberg langs wijngaarden om vervolgens over de Alte Mainbrücke het centrum in te lopen. Ik bestel een XXL Schnitzel en Henri een dubbele shaslick spies mit pommes. Natuurlijk mag apfelstrudel mit sahne niet ontbreken.

image

image

image

image

image

image

Würzburg is een mooie stad om nog is terug te komen, we hebben helaas geen tijd meer om op verdere verkenning te gaan. Morgen de tweede en laatste etappe naar huis.

Na het ontbijt vertrekken we en na een fijne rit van 470 kilometer zonder file of lange opstoppingen komen we om half drie thuis aan. Het blijft altijd lekker om in Duitsland te rijden, lekker ff vol gas rijden, helaas was 180 het maximum maar volgens Henri was dat ook wel genoeg.

Met in totaal bijna 5000 kilometer op de teller kunnen we terugkijken op een mooie vakantie met een goede mix van cultuur, natuur, relaxt en actief. met dagelijks gemiddeld 35 graden was het soms ook best warm. Absolute toppers waren Dubrovnik, Plitvice nationaal park, Ljubljana en het duiken.

image

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: