Wees niet bang…

Wees niet bang…

Normaal gesproken vindt ik het altijd lastig om iets te schrijven over mij geloof… niet omdat ik bang ben maar ik wil mijn omgeving “niet lastig vallen met mijn geloof”

Maar sommige gebeurtenissen wil ik graag delen met mijn omgeving: want als ik er blij van kan worden, misschien kun jij dat ook wel..

Ik zit bij een bijbel club  waarbij wij regelmatig bij elkaar komen om over het geloof te praten, dit doen wij middels een boekje waarbij een thema wordt besproken met opdrachten en vraagstukken. Onlangs was er een opdracht om een andere kerk te bezoeken om zo te kijken hoe andere kerken het geloof beleven.

Zo hebben wij vandaag (zondag) een bezoek gebracht aan een kerk in Apeldoorn namelijk De Basiskerk. Het was een bijzondere ervaring!!

Het begon al met de parkeerwachters die mij een plek aanwezen op de grote parkeerplaats, vervolgens op een groot industrieterrein staat een groot gebouw waar al veel mensen zijn want wij gaan voor de twee ochtenddienst van 11.15. De eerste ochtenddienst is net afgelopen, de bezoekers zitten aan de koffie, er hangt een prettige sfeer.

Rond 11.10 namen wij plaats in de grote zaal, op drie grote videoschermen wordt informatie geprojecteerd over deze gemeente, samen met een grote aftel- klok die aftelt tot 11.15. Langzaam werd de zaal nagenoeg vol en precies om 11.15 zette de band in gevolgd met een zang van een zanger en zangeressen.

Het is een dienst waarbij zang, persoonlijke woorden worden gesproken: zoals een geloofsbelijdenis van een man die min of meer hetzelfde mee heeft gemaakt als ik. Het raakt mij erg.. ik hou het niet droog.

Ook worden er verschillende video’s worden getoond, alles verloopt soepel. Er wordt met passie gewerkt, vanuit een ideaal om een ieder het geloof te laten beleven. Het is puur!

De spreker is vandaag Martin Brandt, mooi om te horen hoe hij vertelt. Hij legt geen druk op, hij vertelt ook met passie. Zijn boodschap is dan ook:

Wees niet bang.. om Jezus te volgen. Ook al is je geloof minimaal en twijfel je soms aan bepaalde dingen, Jezus twijfelt niet om zijn liefde aan jou te geven. (bekijk zijn preek middels de onderstaande link).

Ik ga blij de dienst uit, Henri heeft een lekkere lunch voor ons klaar gemaakt met eigengemaakte tomatensoep, quiche met pompoen en kaas en diverse broodjes. Een Top ochtend!

Preek van zondag 20 oktober 2013

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: