Minor

Minor

Deze week begonnen aan mijn minor, aan de Hogeschool van Amsterdam.
image

Een minor is een soort extra vak wat je moet volgen voor een HBO bachelor opleiding, het is een soort van verdieping/ verbreding voor je opleiding. Een minor mag je zelf kiezen en valt buiten je normale lesprogramma van je opleiding. Je kunt kiezen uit het aanbod van de verschillende minoren die alle hogescholen van Nederland aanbieden extra uitleg over minor.

Het was voor mij lastig om een keuze te maken want de keuze in leuke, interessante uitdagende deeltijd minoren is niet groot en welke hogeschool kies je… Mijn keuze is gevallen op een minor van de Hogeschool van Amsterdam, Coachend Leiderschap. In mijn werk merk ik vaak dat het lastig blijft om iedereen te coachen op een manier die zowel het bedrijf de gewenste resultaten geeft maar ook de voldoening voor mij team geeft. In de afgelopen 12 jaren dat ik nu manager ben, heb ik een aantal punten zelf ontwikkelt maar zijn deze punten nu wel goed genoeg. Met andere woorden: erg interessant en ik zal mezelf vaak genoeg tegen gaan komen.image

Deze hogeschool heeft vestigingen in heel Amsterdam, ik mag naar de locatie vlakbij Amsterdam Arena, het is geen klein gebouw zoals de foto laat zien:-P
image

Gisteren eerste les gehad, ik voelde mij net een kind van 5 jaar die voor het eerst naar school gaat, vol verwachtingen en op zoek naar het juiste klaslokaal. Hihi

Maar het was leuk, erg leuk! Een grote groep diverse mensen met verschillende werk-achtergronden zoals politie, zelfstandige ondernemers, ICT, psycholoog, bankwereld en natuurlijk Retail. De leeftijden van de groep liepen uiteen van 22 jaar tot 45 jaar.

Deze minor zal de komende 20 weken mijn studie grotedeels gaan bepalen. Zin in!!!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: