Prince

Prince

Zondag 25 mei

Als eerste heb ik in de ochtend mijn achterstand qua strijkgoed weggestreken met als resultaat 12 overhemden! Ik was deze week niet helemaal fit dus de was was even blijven liggen..

Daarna heb ik nog wat huiswerk gemaakt voor mij minor. Het blijft pittig om te doen. Maar ik toch leer ik veel van deze minor over coachend leiderschap. Mooie ervaringen!!

Tegen 15.00 heeft mijn eigen keukenprins de bbq klaargezet. Henri had een mooie stuk zalm gekocht, die heeft hij vervolgens een eigen gemaakte marinade gelegd. De zalm was erg lekker, samen met grote garnalen en een worst erbij. Want een BBQ zonder worst is geen BBQ:D. image Ik heb vervolgens nog een half uurtje geslapen, het blijft wel een zondag hè. Tegen 17.30 zijn wij naar Amsterdam gereden voor iets met paars en een kleine mannetje die in het verleden al vele namen heeft gehad. Henri is al jaren fan van hem, ik ben geen fan maar wel een liefhebber van zijn shows. Natuurlijk heb ik het over Prince!, dit keer trad hij op in Ziggo Dome. Prince had een verzoek gedaan om iets paars aan te trekken. Dus ik heb afgelopen week voor het eerst een bestelling gedaan bij dat hysterische bedrijf genaamd: Zalando.. (Sorry, ik heb niet geschreeuwd hihi). Want ik had geen paarse kleding, natuurlijk ik heb wel veel roze. Geintje natuurlijk!. image Henri heeft de kaartjes gekocht en als een echte fan wilde hij vooraan staan, dus wij hebben kaarten voor de Golden Circle gekocht. Dus bij binnenkomst kregen wij een goud gekleurde armbandje om.

Wij stonden een meter of 10 van het podium af, het podium was met een wit doek afgeschermd.   Rond 20.15 begon de show, Prince heeft een lang wit t-shirt aan met een felle print erop, zijn haar is geknipt in typisch Afro look model. Hij wordt begeleid door een groep dames genaamd 3rd Eye Girl. Tijdens de gehele show mogen er geen foto’s worden gemaakt, ook niet met mobiele telefoons. Er wordt streng op gecontroleerd door de stewards, die schijnen met zaklampen om deze mensen te laten stoppen. Achteraf geeft het de show wel meer rust, iedereen is bezig met muziek luisteren ipv foto’s maken.

Prince speelt veel van zijn bekende nummers, velen zijn wel voorzien van nieuwe sound. Voor Henri is dat allemaal geen probleem, maar ik wordt af en toe op het verkeerde been gezet qua herkenning. Op het podium hangen drie grote videoschermen die zijn show qua video en graphics ondersteunen. Maar wij kijken eigenlijk niet naar deze schermen, wij zien hoe hij geniet, lacht en goed zingt. Dat is het mooie als je zo vooraan staat. Hij speelde nummers als Kiss, musiclogy, gitar enz.

De lijst met nummers die Prince speelde

Hij verlaat het podium na ruim 90 minuten, verkleedt zich en speelt dan weer een aantal nummers, waaronder een aantal nummers zonder zijn vrouwelijke band. Dan verlaat hij weer het podium en komt dan voor de laatste keer terug om zijn nummer grote nummer: Purple Rain te spelen, nu alweer 30 jaar oud. Tijdens dit geweldige nummer worden er paarse snippers in de lucht geschoten en Prince komt als laatste een trosje paarse ballonnen op het podium loslaten.

Prince! Hij scoort niet altijd meer de grootste hits, maar hij weet wat hij wil: muziek maken, muziek wat elke keer vernieuwend is. Hij kan dat nog steeds, ook na 30 jaar. Wij hebben een mooi weekend gehad, dat in het teken stond van muziek en paars.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: