Rondreis Zuid-Afrika, dag 1 & 2

Rondreis Zuid-Afrika, dag 1 & 2

Dinsdag 22 juli & woensdag 23 juli

Wij zijn om 11.00 vertrokken vanuit Apeldoorn, uiteraard met de trein naar Schiphol. Henri had nog bonnen voor een gratis upgrade naar 1e klasse. Lekker rustig, alle ruimte voor de koffers, natuurlijk werden nu niet gecontroleerd. Ruim op tijd komen wij aan op Schiphol, snel naar de balie om in te checken, want dat lukte niet online.Daarna zijn wij weer naar buiten gegaan, om de vele bloemen te kunnen bekijken, die neergelegd zijn ter nagedachtenis van de ramp met de MH17. Daar werden wij beiden stil van!!!!

Het vliegtuig van Emirates vertrok op tijd, om 15.30. Het eerste deel van onze vlucht naar Zuid-Afrika ging gaat naar Dubai, met een Airbus A380. Wat is dat prettig vliegen! Stille motoren, ruime zitplaatsen, prettige klimaatbeheersing en een uitgebreid on-demand entertainment programma. In dat programma is ook een optie om live beelden te zien van het vliegtuig: onder de romp, op de staart vleugel.

Om 00.00 lokale tijd komen wij in Dubai aan en duiken de kroeg maar direct in. Wij moeten vier uur wachten op onze vervolg vlucht naar Johannesburg. Na drank moet er een vette hap worden gehaald, op naar de McDonalds. In Dubai kost een biertje en glas wijn ongeveer 8 euro, PER STUK!.

Naar Johannesburg vliegen we met een Boeing 777, ook prima vliegen alleen is het minder comfortabel dan een Airbus A380. Na een vlucht van acht uur komen wij aan in Johannesburg. Bij de gebruikelijke douanecontrole krijg ik weer wat ongemakkelijke vragen: wat is je vluchtnummer? Met welke reden bezoek jij zuid-Afrika? Gelukkig wist ik de vragen te beantwoorden en werd mijn paspoort uitgebreid met een stempel van Zuid-Afrika. In de hal van het vliegveld gaan wij op zoek naar onze reisagent, die heeft namelijk het complete reisschema inclusief de benodigde (hotel) vouchers. Wij vinden wel een reisagent van NRV, maar die doet alleen groepsreizen. Gelukkkg is hij bereid om ons te helpen en slaat aan het bellen met zijn kantoor en 30 minuten later dan gepland krijgen wij onze papieren. Men had een foutje gemaakt en het vluchtnummer 763 aankomst half vijf in de middag i.p.v. 761 genoteerd. Met de hotelbus worden wij van het vliegveld naar ons hotel gebracht, wij besluiten om het rustig aan te doen. Wij kunnen namelijk niet zelfstandig buiten ons hotel komen. Het hotel is omringd met een stenen muur, ongewenste bezoekers worden niet prijs gesteld. Wij kunnen wel buiten zitten, maar het is best wel fris, helemaal als de zon onder is gegaan.

In Zuid-Afrika is het nu winter, temperaturen kunnen nachts onder het vriespunt komen. Maar gelukkig scheen het zonnetje lekker, ideaal voor wat te lezen, (ik lees die middag al mijn eerste e-book uit: Kieft), kaarten te bekijken, beetje slapen. Ons hotelkamer wordt niet echt warm van het zonnetje, brrr echt koud. Een warme douche deed ons beiden erg goed. Wij hebben ons diner ook in het hotel gehad, Het is meer een soort van luxe hostel. Drank wordt er niet geserveerd. Wel is er een frisdrank automaat en gratis koffie, thee, water en sap. Wij krijgen een gesmoorde kippenbout, pompoen stukjes en rijst en als extra een bordje sla. Simpel, maar het smaakt ons goed. Wij nemen nog een kopje koffie bij de open haard, die brandt lekker. Ook wel nodig want er is nergens verwarming en  buiten is het 5 graden. Rond 21.00 liggen wij in bed, onder een laken en twee dekens. Ons hotelkamer heeft dus ook geen verwarming, door de dekens hebben wij het niet koud gehad. Gelukkig waren wij ook moe van de afgelopen nacht, want een goede nachtrust in een vliegtuig is lastig. Morgen gaan wij echt Zuid-Afrika zien. Om 9 uur wordt onze auto bij het hotel afgeleverd.

Note: helaas kan ik geen foto’s toevoegen ivm een slechte verbinding!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: