Drakenboot-festival en WK volleyball

Drakenboot-festival en WK volleyball

Weekend van 26 juni t/m 28 juni 2015

De afgelopen dagen is er flink gebouwd, in de omgeving van onze huis en dan met name rond het kanaal. Want dit weekend is het jaarlijkse Drakenbootfestival. In het Apeldoorns Kanaal worden wedstrijden gehouden met smalle bootjes met 17 bemanningsleden. Zaterdag is altijd bestemd voor bedrijven en zondag voor buurten/verenigingen, het zorgt voor een gezellige sfeer in onze buurt.

De start is altijd op vrijdagavond met een Drakenboot-concert, de organisatie is al jaren in staat om een leuke, goede muzikanten te contracteren. Natuurlijk niet altijd onze smaak maar dit jaar was er weer een mooie line-up samengesteld. Al paar maanden geleden hebben wij besloten om kaartjes te kopen voor dit concert. Ik ben snel na werktijd naar mijn huis gereden, Henri had een snelle maaltijd voor ons gemaakt. Met een volle maag zijn wij aan de grote wandeling begonnen:-P, 5 minuten lopen van ons huis. Fantastisch om zo dichtbij te kunnen wonen. Wij liepen het feestterrein en zagen Jacqueline Govaert al spelen, een mooi begin. Snel wat munten gekocht en onze eerste drankjes smaakte prima, ondertussen zagen wij vrienden, familie en oud-collega’s daar hebben wij gezellig mee gepraat. Jacqueline Govaert deed goed haar best en zorgde voor een leuke relaxte sfeer, maar het publiek kwam nog niet echt los.

Dit werd wel geheel anders toen de volgende artiest op kwam, Jett Rebel. Deze hebben wij al twee keer eerder gezien en Henri is een echte fan van hem, dus wij gingen snel vooraan staan. Het was een geweldige show, hij heeft zoveel energie. Hij stuiterde weer op het podium, hij zong zijn bekende nummer en speelde op gitaar en piano,  het publiek kreeg hij volledig mee. Waarschijnlijk kende niet iedereen Jett Rebel vooraf, maar dat is nu wel voorbij. Iedereen zong, sprong of danste mee. Hij was lekker op dreef en scheurde op het podium zijn hemdje aan stukken, “pure rock en roll” zullen we maar zeggen:-).  Zijn geplande uur optreden moest worden verlengd omdat het publiek schreeuwde om een toegift en dat deed hij,  ruim 20 minuten kregen wij extra van hem. TOP show.

Na een korte pauze kregen wij het optreden van Level 42, ja bij het Drakenbootfestival geloven ze in grote namen, ook al hebben ze de laatste jaren geen hits meer gescoord. Ik was wel nieuwsgierig naar deze band, maar het viel mij erg tegen, het geluid was niet goed afgesteld,  hun stemmen klonken niet goed. Deze artiesten zijn niet gewend om een show neer te zetten, vroeger werd in hun muziek gekocht in een platenzaak en zo verdiende zij hun geld. Nu is het omgedraaid, de artiesten verdienen door veel op treden en show neer te zetten. Maar desalniettemin was het leuk om de oude garde aan het werk te zien:-)

Zaterdag heb ik gewoon gewerkt en bij thuis komt, had Henri de tafel buiten mooi gedekt. Ik was bijna klaar met douchen en toen ging de bel, onze vrienden uit Gorinchem waren gearriveerd. Henri had zich lekker uitgesloofd met het bereiden van lekker eten, afgelopen vrijdag hebben wij weer wijn levering gekregen, deze smaakte heerlijk bij eten. Ik was in gedachten weer terug in Zuid-Afrika, alweer bijna een jaar geleden…. Maar gelukkig bracht het tafelgezelschap mij weer terug in Apeldoorn, het was lekker tafelen. Mooi lekker buiten eten, onder het geluid van het muziek van het Drakenbootfestival.

Zondagochtend ben ik samen met mijn vader naar de kerk in Wapenveld geweest, altijd mooi om samen dit te mogen doen. Bij terugkomst bij ons huis in Apeldoorn was het een en al bedrijvigheid, de drakenboten voerde af en aan, de braderie werd druk bezocht. Wij besloten om buiten de deur wat te gaan eten, wij bezochten de stand van theater Orpheus. Deze hadden een aantal laagdrempelig voorstellingen geboekt, deze waren gratis te bezoeken. De voorstelling: Blonde jongens en Tim was erg goed, energiek en zij betrokken het publiek constant bij hun voorstelling. Humor voerde de boventoon en zij zorgde voor simpel maar passende grappen die hun voorstelling kracht gaf. Onze lunch bestond uit verse Sushi, lekker hoor…

Apeldoorn was dat weekend ook gastheer van het WK volleyball, wij hebben dit ook nog ff bekeken maar helaas was het niet gratis. Wij zijn niet echte fans, dus wij hebben dit aan ons voorbij gelaten. Wel mooi voor Apeldoorn om zo evenement te mogen hebben. Volgend jaar de Giro.

Wij hebben als afsluiter verschillende races bekeken van drakenboot, onder het genot van alweer een drankje. Proost.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: