Dagje Giethoorn

Dagje Giethoorn

Zondag 12 juli 2015

Een cadeau bedenken voor de verjaardagen van onze (schoon)ouders wordt elk jaar een nieuwe uitdaging, maar het is ons weer gelukt. Deze keer was het een cadeau voor de moeder van Henri, een dagje uit naar Giethoorn.

Maar nu moesten wij nog een geschikte datum prikken, want het moest een verrassing blijven, helaas ging de eerste datum niet door i.v.m. het slecht weer. Maar afgelopen zondag hebben wij toch de gok gewaagd, het bleef op het laatste moment spannend want de vooruitzichten waren niet echt goed. Gelukkig was de moeder erg verrast toen wij haar vertelden, dat wij haar mee zouden nemen naar Giethoorn en een eventuele regenbui was niet erg.

Rond 10.30 kwamen wij aan in Giethoorn, het broertje van Henri met zijn gezin was ook gezellig mee. Hij had via via een bootje gehuurd, omdat wij lekker vroeg waren was er genoeg keuze qua boten. Het instappen zorgde voor wat hilariteit, zo boot gaat natuurlijk lekker heen en weer hihi. Gelukkig had iedereen al snel zijn plekje gevonden en zijn wij gaan varen. Het varen gaat op een rustig tempo met een fluisterbootje, lekker relaxt en rustgevend. Na een klein uurtje gevaren te hebben, bereiken wij het grote meer, het neefje van Henri zat aan het roer en zorgde ervoor dat wij het meer overstaken.

Aan de overkant van het meer hebben wij bij een restaurant aangelegd, daar hebben wij de lunch genuttigd. Het was een lekkere lunch, met een voldaan gevoel zijn wij weer gaan varen. Zo hebben wij de hele middag gevaren en helaas hielden wij het niet droog en moesten de paraplu’s alsnog gaan gebruiken. Prachtig gezicht was het: een kleurrijke verzameling van kleuren en formaten paraplu’s hihi. In Giethoorn zelf hebben wij ons bootje in de dorpsstraat aangelegd en zijn wij door dorpsstraat gelopen, het was lekker druk. Vervolgens hebben wij nog 45 minuten gevaren totdat wij weer bij onze aanlegsteiger van het verhuurbedrijf waren. Het was een mooie dag, ondanks de regen hebben wij het super gehad.

Deze leuke dag hebben wij afgesloten met een etentje in Welsum.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: