Rondreis Ierland, dag 1

Rondreis Ierland, dag 1

Maandag 27 juli

Vandaag gaan wij weer op reis. Natuurlijk moeten wij (van onszelf) zorgen dat alles aan kant is thuis. Dus de zondag en maandag stonden in het teken van lekker schoonmaken,wassen en strijken. De koffers worden gepakt en de laatste voorbereidingen worden gedaan. Rond 16:00 zijn wij klaar voor vertrek, wij gaan dit jaar naar Ierland met onze eigen auto. De 1e stop is de haven van Hoek van Holland, daar komen wij om 17.45 aan. Het is nog rustig, een medewerker van Stena Line geeft aan welke lijn/baan wij onze auto tijdelijk kunnen parkeren. Vanaf 18.45 zal Stene Line gaan beginnen met het inschepen. Om de tijd doden besluiten we wat rond te gaan lopen. Het is winderig, bij mij voelt dat niet goed, ik heb namelijk geen zeebenenGlimlach, gelukkig hebben we daarvoor tabletten gekocht. Bij een visboer bestellen wij een broodje haring en een kroket, terwijl deze worden klaargemaakt, zie wij de auto’s bewegen. Stena Line is eerder begonnen met inschepen. Wij nemen onze bestelling mee en snellen naar de auto.

20150727_182752

Het inschepen verliep soepel, de jongens van Stena Line hebben dat vaker gedaan. Rond 19.15 zijn we aan boord en hebben onze hut gevonden. De hut is prima ingericht met een stapelbed, tv en douche, het is een zogenaamde buiten-hut met een mega groot rond raam. Wij frissen ons op en verkennen de veerboot. Deze boot is niet vergelijken met onze boot van Oud&Nieuw. Geen massaal gebeuren maar alle ruimtes zijn gebruikt om het zo functioneel te maken. De sfeer is prima, bij onze reservering zat ook een drie gangen menu. Het personeel verwacht ons al, mijn naam staat op ons gereserveerde tafel. Wij maken een keuze uit de a la carte kaart en bestellen een witte Italiaanse wijn. Proost, onze vakantie is echt begonnen!!!

20150727_192715

20150727_195828 20150727_205759

Terug in onze hut, neem ik twee tabletten tegen zeeziekte. Wij kijken nog een poosje televisie en tegen 23:00 besluiten we om te gaan slapen. Ondertussen heeft de boot de haven van Hoek van Holland verlaten en vaart richting Engeland. Daar zullen wij rond 05.00 de volgende ochtend aankomen.

Morgen meer..

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: