Rondreis Ierland, dag 3

Rondreis Ierland, dag 3

Woensdag 29 juli

Vandaag gaat onze reis eindelijk echt beginnen, want vanmiddag zullen wij aankomen in Ierland. De wekker gaat om 6.30 af, waarna een warme douche ons wakker doet worden. De laatste spullen worden ingeladen en met een ontbijtpakket van het hotel verlaten wij Llandudno. Het is een klein uurtje rijden voordat wij aankomen bij de havenplaats: Holyhead. Het inschepen verloopt prima en de boot vertrekt om 09.00 precies op schema.

De boot biedt voldoende zitplekken en wij zoeken een tafel in de bar, aan een raam. Dit wordt ons plekje voor de komende drie uren. Eerst maar eens ons ontbijtpakket opeten met een lekkere koffie erbij. Ik heb al verschillende E-books op mijn telefoon staan, tijdens deze boottocht ben ik begonnen met het lezen over het voetbalprogramma: Voetbal International (boektitel Topshow). Fantastisch om te lezen, ik lig af en toe helemaal in een deuk, Henri kijkt mij dan verbaasd aan… hihi.

Rond 12.15 meren wij aan in Dublin Port, Ierland. Een uurtje later zijn wij onderweg naar ons hotel in Kinsale, dat is ongeveer 300 km rijden. In Ierland gebruiken ze geen miles maar kilometers zoals we gewend zijn. Wel rijden ze links, rare jongens die Ieren, of zou de EU dat hebben bepaald?!?. Tijdens onze boottocht hebben wij besloten om niet direct door te rijden naar Kinsale, maar enkele stops te maken via een omweg om zo meer van dit gedeelte van Ierland te kunnen zien.

Onze eerste omweg gaat via de Militairy Road, een oude weg die rond 1798 is aangelegd. Het is mooi rijden over de smalle wegen. Om een indruk te geven, de bomen hangen op sommige stukken in een boog over de weg. Onze buikjes beginnen de knorren, gelukkig zag ik net op tijd een leuke eettent bij een tuincentrum. Het was erg druk, wij moesten even wachten tot er een tafel vrij was. Het was het wachten waard… lekkere broodjes en goede thee mmmmmmm

Wij vervolgen ons reis en rijden nu door een natuurpark: Wicklow Mountains, dit park staat bekend om haar heide en turfverleden. Het laat ons mooie vergezichten zien, af en toe regent het wat. Ook maken wij een stop bij Glendalough, dit herbergt een van de sfeervolste klooster ruïnes van Ierland. Wij bezoeken de begraafplaats met haar ronde toren van 30 meter hoog. Ook maken wij een mooie wandeling door het park met oude ruïnes en meren.

Met de eerste indrukken van Ierland op zak, rijden wij verder naar ons eerste Ierse hotel in Kinsale. Het werd een autorit van 200 km. Moe komen wij om 19.00 aan bij ons hotel, het is een prachtige hotel met een ruime kamer inclusief uitzicht op de haven. Wij hebben zin in wat eten, maar dit keer maken wij het ons makkelijk met een simpele maaltijd, biertje en wijntje erbij. Prima.

Rond 22.30 zijn wij lekker in dromenland beland… morgen weer een drukke dag.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: