Rondreis Ierland, dag 5

Rondreis Ierland, dag 5

Vrijdag 31 juli 2015

Vandaag rijden we verder van Kinsala naar Kenmare. Natuurlijk starten we ook nu weer met een goed ontbijt. Het weer is vandaag wat wisselvallig met af en toe een bui. We hebben onderweg diverse stops gepland. De eerste stop brengt ons bij de Drombeg stone circle. Drombeg is een historische plek die teruggaat naar 150 v.C. Er is een circel van 17 rechtopstaande stenen en een kookplaats met hutten, vermoedelijk uit dezelfde tijd. Indrukwekkend om te zien.


Na ons bezoek gaan we snel verder richting het meest zuidwestelijke punt van Ierland, Mizen Head. Mede vanwege de smalle wegen is dat een flinke rit. De rit op zich is prachtig, mooie vergezichten en afwisselde omgeving. Onderweg genieten we van de broodjes die we in de ochtend bij de Lidl hebben gekocht.


Bij Mizen Head is de plek van de oude mist waarschuwingstation ingericht als museum en toegankelijk voor publiek. We gaan de uitdaging aan en genieten van de mooie uitzichten en historie van de plek. Bij het uiterste puntje zien wij veel Jan van Gents vliegen, mooie vogels.


Na ons bezoek gaan we in de regen verder naar ons hotel in Kenmare. Onderweg nog een laatste stop gepland bij een landhuis met tuinen gelegen aan de Bantry Bay. Dit blijkt bij aankomst echter gesloten in verband met een privé evenement. Dan maar door! Vandaag in totaal ruim 200 kilometer gereden in circa vijfenhalf uur. Blij dat we er zijn!

Het hotel is prima en in trek als feestlokatie voor trouwerijen. Het was bij aankomst een drukte van jewelste in en rond de lobby.

Na even wat chillen op de kamer zijn we richting centrum gelopen om te eten. Het is druk en we kunnen niet overal terecht. We kiezen voor een pub annex restaurant met live muziek. Het is een typisch Ierse pub met traditionele live muziek. Leuk voor even die muziek naar we hoeven geen cd :-). Na een drankje aan de bar is er een tafel voor ons beschikbaar. Weer een mooie dag Ierland, morgen meer.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: