Rondreis Ierland, dag 7

Rondreis Ierland, dag 7

Zondag 2 augustus 2015

Vandaag reizen we verder van Kenmare naar Dingle. Het is zwaar bewolkt maar droog als we vertrekken. We zijn lekker op tijd (half tien) en het is nog lekker rustig op de weg. Vandaag bezoeken we het oudste en grootste nationale park van Ierland, Killarney National Park. Dit park omvat ruim 26.000 hectare met bergen, meren, mooie uitzichten en historische gebouwen. We besluiten eerst de Torc Waterfall te bezoeken. Als we aankomen is het nog rustig, Een korte wandeling leidt ons naar de waterval. Als we teruglopen komt een grote lading italiaanse scholieren ons tegemoet, we schieten snel nog wat foto’s en maken dat we wegkomen 🙂

Iets verderop komen we bij Muckross House aan. We bezoeken het huis en leren van de gids hoe het leven in dit huis in de 18e en 19e eeuw eruit zag. Hij vertelde op een levendige en duidelijke manier over de geschiedenis van het huis en het ontstaan van het nationale park aan de hand van de vroegere bewoners, het interieur en inrichting van het huis. Boeiend, de sfeer doet mij denken aan de Engelse tv serie Downtown Abby. Helaas mogen er binnen geen foto’s worden gemaakt.

Om de schoonheid van het park te schetsen willen we jullie dit gedicht van Lewis Dillwyn uit 1809 niet onthouden.
“De lucht was bezwangerd met de geur van wilde bloemen, en waarheen mijn blik ook dwaalde, steeds weer zag ik verrukkingen waarin de natuur al haar schatten scheen te hebben losgelaten.”

Na ons bezoek is het tijd voor een lekkere warme lunch met seafoodpie en zalmquiche. We hebben besloten om een wandeling om een van de meren in het park te maken. Tien kilometer ongeveer, over een verhard fietspad en gravel paden, door het bos en langs het water. De laatste paar kilometer regent het. Het was voor mij een pittige wandeling, maar wel mooi om te hebben gedaan. Mijn persoonlijk record heb ik volgens mijn smartwatch ruimschoots verbeterd:-P

Bekijk ons video verslag met extra foto’s en opnamen:

Heerlijk vermoeid en nat komen we terug bij de auto en rijden verder naar het volgende hotel in Dingle, het ligt mooi direct aan de baai tegenover het dorp.

Wij eten een goede maar simpele maaltijd in een pub, helaas deze keer geen drank omdat ons hotel buiten het dorp ligt. Het weer is nog steeds slecht dus wij nemen de auto naar het dorp. Gelukkig hebben wij in een supermarkt een heerlijke fles Chianti kunnen kopen, Na een heerlijke Nespresso, hebben wij de fles wijn maar opengemaakt 🙂20150802_201420

Morgen meer van het Dingle schiereiland bekijken.

1 REACTIE

comments user
henk

Mooie foto’s

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: