Rondreis Ierland, dag 9

Rondreis Ierland, dag 9

Dinsdag 4 augustus 2015

Vandaag is weer een reisdag. We laten Dingle achter ons, helaas hebben wij geen tijd gehad om Fungi op te zien. Fungi is een dolfijn die sinds 1983 in de baai van Dingle verblijft en is blijven “hangen”. Wij vervolgen onze reis naar Ennistymon. We gaan nu eens niet via de kust maar kiezen voor de omweg over de wat grotere wegen. De route brengt ons langs Adare voor een koffiestop. Hier zijn wat huisjes met rieten daken en een oude middeleeuwse kerk. Allemaal niet zo spannend, onze reisgids deed het ons anders geloven, maar ja we kunnen niet alles hebben.

We bezoeken een oud kasteel en folklore park,  Bunratty. Het is een soort openluchtmuseum. Tegen onze verwachtingen in blijkt dit een mega drukke toeristische attractie te zijn. Het is wel amusant en de moeite waard. Het kasteel is ingericht en via malle wenteltrappen en gangetjes kunnen we overal kijken. In het folklore park zijn boerderijen en huizen nagebouwd of verplaatst uit andere delen van het land en opnieuw opgebouwd. Er is zelfs een complete kerk steen voor steen opnieuw opgebouwd.

We rijden het laatste stukje naar ons hotel. Het Falls Hotel is erg mooi gelegen met uitzicht op een waterval en het dorpje. Eerst even de was regelen, reserveren voor het diner en dan het zwembad uitproberen. Leuk babbeltje gemaakt met een Ier in het bubbelbad. Toeval wil dat wij hem al eerder vandaag bij Bunratty hebben zien lopen. Ik moest in het zwembad een badmuts op en Henri niet, het voordeel van weinig haar 🙂

Als dagsluiter een diner in het restaurant van het hotel. Dat was prima, gebakken lokale geitenkaas vooraf en lamsrack als hoofdgerecht met een stevig rood wijntje. De bediening vergeet ons koffie te serveren en omdat ik daar iets van heb gezegd kregen we het toetje voor niks 🙂

20150804_210049

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: