Rondreis Ierland, dag 11

Rondreis Ierland, dag 11

Donderdag 6 augustus 2015

Vandaag reizen we van Ennistymon naar Ballina. We hebben geluk, het is licht bewolkt en droog vandaag. Na het ontbijt en uitchecken vertrekken we voor een kort ritje, met goed zicht op de omgeving, naar de Moher cliffs. Wat een verschil met gisteren. We lopen een stuk langs de kliffen om te genieten van het uitzicht. Wat is dit mooi zeg! We hebben onze verrekijker mee. En ik hoop, naast de vele meeuwen en Jan van Gent vogels, de puffin of papegaaiduiker te zien, dat zat er helaas niet in.

De volgende stop is voor de afwisseling weer een stad. Galway is een levendige studentenstad en met dit mooie zonnige weer is het er goed toeven. Er zijn veel straatartiesten en je kan er lekker struinen door de winkelstraatjes en lopen yulangs de kanalen.

Opvallend is dat heel veel jonge Ierse mannen op straat in een joggingbroek rondlopen. We zijn het erover eens dat dit totaal niet onze smaak is. Er zijn hier veel blond en roodharige mannen en die hebben bij Henri een streepje voor. Helemaal voor ginger (rood of rossig haar), lekker om te zien. Dan toch die joggingbroek maar door de vingers zien…

Er is een monument voor Columbus in de stad. het verhaal gaat dat hij Galway heeft bezocht in 1477, voor zijn ontdekking van Amerika. Hij zou gebeden hebben in de St Nicholas kerk. We hebben er een kijkje genomen, ze hadden zelfs een brochure in het Nederlands.

Verderop lopen we langs de Spanish Arch en een klein stukje van de oude stadsmuur. Bij het nemen van foto’s wordt ik door een meeuw ondergescheten, gatverdamme.

Nadat ik me weer wat heb gefatsoeneerd lopen we via een kanaal, waarin we zalm stroomopwaarts zien gaan, door naar de in 1965 gebouwde kathedraal.

Dan is het tijd voor koffie en iets lekkers op het terras. Ik bestel voor Henri een van zijn favoriete taarten, lemonpoppy 🙂 Net een blij kind. Daarna is het tijd om verder te gaan.

Ons hotel in Ballina ligt aan het water van een rivier. Tegelijk met ons arriveert een bus Duitse toeristen. Na installatie op onze kamer gaan we op zoek naar een leuke plek om te eten. Het is bar Square geworden. We drinken een glaasje Malbec voor bij mijn steak en de lasagna van Henri. Na het eten kopen we bij de buurtsuper tegenover het hotel nog een flesje wijn voor op de kamer.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: