Rondreis Ierland, dag 14

Rondreis Ierland, dag 14

Zondag 9 augustus 2015

Vandaag waren wij in Derry, het was een relaxte dag met zelfs lekker weer, lees snel verder voor alle informatie inclusief foto’s en video.

Lekker laat opgestaan en goed ontbeten. Omdat zelf meegenomen drank niet mag in het hotel, hebben we voor vertrek onze fles wijn verstopt 🙂

Er zat een rondleiding door de stad inbegrepen bij de reis. Omdat deze tour pas startte rond het middaguur, eerst zelf op verkenning uit en een kleine wandeling over de stadsmuur gemaakt. De stadsmuur van Derry is nog compleet intact en je kan er overheen lopen.

Toeval of niet maar de tour met gids ging over precies hetzelfde stuk stadsmuur, maar dan dus met uitleg. Gisteren was er de jaarlijkse Apprentice Boys Parade om het einde van de belegering van de stad (in de 17e eeuw) te vieren. Een smeulend vuur herinnert nog aan de parade. Het geeft een bepaalde spanning aan het geheel.

Na de tour een kijkje genomen in de Bogsite en Rossville street, de plek waar 30 januari 1972 Bloody Sunday heeft plaatsgevonden. Er is ook een klein museum aan gewijd. Ik ken zelf alleen de televisie beelden uit die tijd en natuurlijk het nummer van U2. In Noord Ierland is rust weergekeerd door het vredesakkoord maar de omgeving doet nog steeds troosteloos aan.

Terug in het oude centrum hebben de recent opgeknapte City hall bezoek met veel prachtige glas in-lood ramen.

Wij laten de stad achter ons en lopen Vredesbrug over, deze is sinds een aantal jaren aangelegd en moet het vernieuwde Derry uitstralen. Ons hotel is mooi te zien vanaf deze brug: City Hotel.

Genoeg gezien, tijd voor een tweede bezoek aan de Primark. Goed geslaagd deze keer, maar oordeel zelf, zo’n foute jogging broek voor Henri, en voor mezelf korte broeken, t-shirts en een hoody.

Het diner hebben we genoten bij een wijnbar om de hoek. Het lijkt wel of de flessen wijn steeds sneller leeg raken… Hoewel we het punt van verzadiging al hebben bereikt toch een toetje. We delen de sticky toffee pudding, te lekker! En een Irish coffee, helemaal zoals het hoort maar niet aan ons besteed.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: