Rondreis Ierland, dag 16

Rondreis Ierland, dag 16

Dinsdag 11 augustus 2015

Ons hotel ligt een beetje buiten het centrum van Belfast, gelukkig stopt de bekende Sightseeing-bus voor de deur. Deze bus heet ook wel “hop on, hop off” bus. Je kunt dus makkelijk de stad vanuit de bus bekijken en je krijgt ook uitleg over de stad. Rond 11.00 uur zitten wij in de bus. Het blijft vreemd om door een stad te rijden die zo verdeeld is geweest of misschien nog wel is. Om een idee te geven, in de wijk genaamd Falls wonen katholieken en is het op straat versierd met Ierse vlaggen.

We zijn uitgestapt bij de Falls Road, het centrum van de onrusten tijdens de Troubles. In de buurt staan nog altijd hoge muren als afscheiding tussen katholieke en protestantse wijken. Op enkele plekken gaan de hekken elke avond dicht. Vlak bij een kantoor van Sinn Fein in de Katholieke wijk hebben we de politieke muurschilderingen op de vredesmuur bekeken en een Keltisch kruis gekocht voor op ons dressoir.

Vlak bij ligt Shankill Road waar protestanten ook muurschilderingen hebben gemaakt en hier hangen de Engelse vlaggen erg prominent. Door beide wijken kun je overdag gewoon lopen en rijden, er zijn ook geen controle punten, de conflicten hebben hier ook hun sporen nagelaten en men heeft behoefte aan rust.

Met de sightseeing-bus rijden weer verder en stappen uit in het centrum. Lopend via de City Hall naar het Titanic Quarter. Ik wilde graag naar de Titanic Experience. Een leuke ervaring!

Op de originele plek waar de Titanic is gebouwd, is een complete Titanic belevenis gecreëerd. Van de bouw tot en met het zinken en de nasleep. Leuke onderdeel was het zelf ervaren van de werf door er met een wagentje door te bewegen.

Terug in de stad hebben we een drankje gedaan in de Crown Liquor Saloon. Mijn eerste Guinness. Op de terugweg naar ons hotel thais gegeten en plannen gemaakt voor de laatste etappe van onze reis in Ierland.

Terug in het hotel heb ik nog een bad genomen want een bubbelbad heb je niet altijd en voor Ronald heb ik speciaal mijn badmuts nog even opgezet:-)

Geef een reactie

%d