Het is weer zo ver

Het is weer zo ver

zondag 11 oktober en maandag 12 oktober 2015

Het is weer zo ver, onze jaarlijks “uitje”, waarbij mijn broer en ik weer gezamenlijk het onderzoek moeten ondergaan.

Vele van jullie weten dan wel waar ik het over heb; Coloscopie oftewel dikke darmonderzoek. Omdat onze darmen helemaal schoon moeten zijn moet er worden gelaxeerd. Wij beginnen vanavond met de 1e twee liters en aangevuld met nog 1 tot 2 liter blanco vloeistoffen en morgenvroeg doen wij het nog een keer. Het laxeermiddel is een erg vies drankje en gaat je op een gegeven moment tegenstaan maar het is voor een goed doel. Hopelijk zijn onze darmen dan schoon zodat de specialist middags het onderzoek kan doen.

wpid-20151011_151826.jpg

De aanleiding voor dit onderzoek dat er in onze familie dikke darmkanker veel voorkomt. Onze moeder en oma zijn er beiden aan overleden. Ik heb mij zelf laten testen en helaas ben ik ook drager van het dikke darmkanker-gen, dat betekent concreet: dat ik 80% kans op dikke darmkanker heb. Het is van groot belang om ons elk jaar te laten controleren zodat erger kan worden voorkomen.

Hieronder staan wat filmpjes, wat er precies van gaat gebeuren.

Morgen eind van de middag weten wij meer, wens ons sterkte en geluk toe.

Update:

Wij hebben het onderzoek weer achter de rug, de uitslag was goed. Er zijn geen poliepen gevonden. Het onderzoek is goed en rustig verlopen. Volgend jaar mogen wij weer….

image

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: