Schiermonnikoog 

Schiermonnikoog 

Dinsdag 10 januari 2017

Ik ben in een opwelling lid geworden van natuurmonumenten en daarbij kreeg ik een boek met allemaal wandel en fiets routes door heel Nederland. Gisteravond zat ik hier doorheen te bladeren en toen kreeg ik het idee om een wandeling te gaan maken op één van de waddeneilanden namelijk: Schiermonnikoog

De wekker ging op mijn vrije dag lekker vroeg, om 7.00 zat ik in de auto richting Lauwersoog. De verkeersdrukte werd na Zwolle een stuk rustiger althans zo voelt het voor mij hihi. Ik kwam om 09.0o aan in Lauwersoog, na een snelle incheck nam ik plaats op de veerboot. Eerst koffie!

Bij aankomst op Schiermonnikoog zag ik al dat het een mooie dag ging worden, ik had er zin in. Het weer was goed, ik besloot om direct te gaan wandelen, de eerste 3 km naar het dorp waren al gepland. Lekker langs het water, uitzicht op de verschillende soorten vogels die allemaal druk op zoek waren naar eten, de zon gaf een mooie schittering op het drooggevallen wad.

De echte start van de wandeling was zoals het hoort bij het VVV kantoor, in heel Nederland verdwijnen deze kantoren maar bij de echte toeristische plekken kunnen ze blijven bestaan. Ik ben gaan lopen, aangezien de route niet aangewezen wordt met pijlen of borden, maak ik gebruik van de app van natuurmonumenten.

Samengevat kan ik over deze dag zeggen:

Ik heb een topdag gehad!!!

Ik heb heerlijk gelopen, wat een genot om zo te mogen lopen door de natuur van Nederland. Onderweg heb ik duinen, bos, landbouwgrond, wetlands (op Schiermonnikoog kwelder genoemd), strand, de Noordzee, Waddenzee, het dorp, de twee vuurtorens gezien en een bunker uit de tweede wereldoorlog. Ik heb ook veel dieren gespot zoals: grutto, kiekedief, ganzen, scholekster, hoen, konijnen enzovoort.

Ik wilde de boot van 16.30 hebben dus het laatste stuk moest ik flink lopen, ik had de bus vanuit het dorp naar de haven kunnen nemen maar dat wilde ik niet. Gelukkig was ik op tijd om de boot terug naar Lauwersoog te nemen. Op de boot voelde ik mijn benen wel, niet raar na 25 km lopen.  Maar ik heb mijn eerste grote wandeling gedaan, in mijn uppie.

Op de terugweg naar Apeldoorn, ben ik gestopt bij mijn vader voor een warme maaltijd, altijd prettig om hier te mogen eten. Mooie afsluiter van deze dag.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: