Spanje: Valencia

Spanje: Valencia

maandag 8, dinsdag 9 mei 2017

Maandagavond,  ik kom rond 21.30 aan bij Schiphol, Henri staat al op mij te wachten in de grote vertrekhal. Samen lopen wij naar ons hotel toe, CitzenM, het ligt vlakbij de aankomst/vertrekhal van Schiphol. Het is een prima hotel, met goede voorzieningen, wij luiden ons vakantie in met een speciaal biertje uit Amsterdam en een glas rode wijn. Klaar om te vertrekken naar Spanje.

We gaan weer samen op vakantie, dat is voor velen wat verwarrend en misschien ook wel voor onszelf. Maar deze vakantie was al geboekt voordat onze breuk definitief werd. Nou hebben wij veel gezamenlijk interesses qua vakantie, daarom hebben wij besloten om deze vakantie door te laten gaan. Het zal in principe onze laatste vakantie zijn, dat wil zeggen; er staat niets meer gepland. Wellicht besluiten wij om in de toekomst nog eens samen met vakantie te gaan maar dat is de toekomst hé.

Terug naar het hotel op Schiphol, na een korte nacht worden wij om 03.00 wakker gemaakt door onze wekkers, het is wel schrikken om zo vroeg wakker te worden. Na een frisse douche verlaten wij het hotel, onderweg naar de drukte van Schiphol. Het valt gelukkig mee, wij kunnen redelijk snel doorlopen. We eten eerst een broodje met veel koffie, we moeten wel wakker worden.

We gaan dezelfde reis maken als vorig jaar, de aanbieding was weer beschikbaar in De Stentor oftewel wij gaan Max verstappen weer zien racen in Barcelona. Maar wij besluiten onze reis wel anders te gaan beginnen.

Na de aankomst op het vliegveld van Gerona, besluit ik om alvast naar het autoverhuurbedrijf te gaan lopen, gelukkig weet ik de exacte locatie makkelijk en snel te vinden omdat wij hier vorig jaar ook zijn geland. Het levert ons veel tijdswinst op, vorig jaar was het een chaos met een vliegtuig vol met Nederlanders die allemaal een auto wilden huren. De check-in verloopt nu soepel, wanneer ik naar onze huurauto loop, komt Henri er ook aangelopen met onze koffers, wij rijden om 0930 weg.  Onze 1e stop is het hotel Santa Suzanna. Onze aankomst word opgemerkt door personeel achter de incheckbalie:

De formule 1 fans zijn weer gearriveerd!

Na een snelle incheck, drinken wij een kop koffie op het terras van het hotel, de temperatuur is erg prettig, dik 20 plus. Maar we moeten door, we moeten nog 350 km rijden voor onze volgende stop. De volgende stop is Valencia, de stad hebben wij beiden nog nooit bezocht en het leek ons een mooie gelegenheid om het deze keer te gaan doen. Santa Suzanna ligt vlakbij Barcelona maar deze stad hebben wij nu al 3x bezocht en de Formule 1 begint pas het weekend, dus genoeg tijd om cultuur te snuiven.

Tegen 17.00 komen wij aan bij ons appartement, het ligt in de oude binnenstad. Het is een doolhof van smalle straatjes, gelukkig krijgen wij hulp van een medewerker die ons het appartement verhuurbedrijf. Zij rijdt mee om onze parkeerplaats te wijzen, onze auto past er net in. Hopelijk gaan wij de auto er ook weer uit krijgen…. spannend!

Het appartement is een mooi stads appartement, met een uitzicht over de stad, we krijgen een persoonlijke uitleg van de medewerker over het appartement en de stad. We besluiten lekker meteen de stad in te gaan, sfeer proeven.

Het avondzonnetje zorgt een prettige temperatuur , overal lopen mensen door de straten, claxonneerde taxi’s, terrassen zitten lekker vol. Het voelt niet als een dinsdagavond. Wij verkennen de stad door een wandeling te maken, we zien de genoeg historische gebouwen die wij willen bezoeken.

Maar nu eerst tijd voor een drankje op terras, voor mij een biertje en Henri gaat voor een sangria, we zitten lekker in de zon. We besluiten later om een hapje te gaan eten, ik ga voor de paella en Henri kiest een schotel met tapas. We vermaken ons prima maar de vermoeidheid van een korte nacht en lange autorit zorgt er wel voor dat wij op tijd in ons mandje komen te liggen. Helaas valt voor Henri zijn sangria verkeerd, hij moet in het appartement eerst bij komen oftewel hij zit in de draaimolen:-).

Morgen gaan wij flink aan de wandel…

 

 

 

 

1 REACTIE

comments user
Jettebel

Geniet ervan! Hopelijk doet max het net zo goed als vorig jaar toen je erbij was!

Geef een reactie

%d