Spanje: Valencia, 3

Spanje: Valencia, 3

Donderdag 11 mei 2017

Onze laatste dag in Valencia, wij willen vandaag de oude stad gaan bezoeken met al haar hoogtepunten. Wij lopen met ons reisgidsje in de hand, Henri bepaalt min of meer de route. De start van onze route is min of meer om de hoek namelijk bij Plaza de la Reina met de klokkentoren en de Kathedraal. De Kathedraal is gebouwd in verschillende periode: renaissance en gotisch, de kerk is oorspronkelijk in 1262 gebouwd. In de kerk worden dagelijks nog diensten nog gehouden, zoals de foto’s laten zien.

Op het plein drinken wij een kop espresso, het is fascinerend om te zien hoe goed of heel slecht het horecapersoneel in Valencia Engels slecht spreekt. Een simpele bestelling qua koffie wordt soms een hele opgave:-). Maar wij houden vol en krijgen uiteindelijk onze koffie, op het plein voor ons is het een gezellige drukte van toeristen en kinderen die allemaal een opdracht moeten maken. De standwerkers en verkopers vullen de lege plekken van het plein op.

Valencia kent een aantal stadspoorten, wij bezoeken de Torres de Serranos. Bovenop de stadspoort krijg je een mooi uitzicht over de stad.

Als je door de stad wandelt zie je overal graffiti, het zijn echt kunstzinnige werken:

Ook zijn niet alle gebouwen beschreven althans wij hadden geen idee welke gebouw het was, maar het had wel een leuke binnentuin:-)

In Mercado Central, overdekte markthal in art-nouveau stijl zien wij veel verse producten zoals vis, groenten maar ook de gerookte hammen. Wij houden ervan nemen en nemen daarom pakje ham mee, mmm.

In La Lonja (voormalig beursgebouw) gebouwd tussen 1482-1489 bezoeken wij kort, het is een mooi gebouw maar binnen 10 minuten hebben wij het wel gezien. Gelukkig zijn entree prijzen laag dus we kunnen soms wel een gokje wagen.

Als je door de stad loopt zie je overal mooie oude gebouwen, veelal hebben hun originele functie nog kunnen behouden, zoals het postkantoor. Het centraal station van Valencia genaamd Estacion del Norte, is zeker ook een bezoek waard. Het gehele station is in 1906 in art nouveau stijl gebouwd, het voelt zoals een station moet zijn.

Als laatste bezoeken wij het Plaza de Tores, oftewel de arena voor stierenvechten. Aanstaande zaterdag worden er weer wedstrijden gehouden daardoor is de arena nu gesloten. Het naast gelegen museum is wel open, wij krijgen een suggestie waarom stierenvechten voor Spanjaarden zo belangrijk is. Het is voor hun een sport maar ook vorm van cultuur/kunst. Het is natuurlijk niet erg diervriendelijk want een stier krijgt het flink te verduren om uiteindelijk te sterven als de matador zijn zwaard in de stier steekt.

Nog wat extra foto’s die wij onderweg ook nog hebben gemaakt, wij sluiten de dag af op het terras met een biertje.. ik kijk op mijn telefoon: weer dik 20 kilometer gelopen.

Morgen laten Valencia achter ons, weer terug naar Santa Suzanna, terug naar Formule 1.

Geef een reactie

%d