Vakantie 2019: Erfurt en naar huis.

Vakantie 2019: Erfurt en naar huis.

Woensdag 21 en donderdag 22 augustus 2019

Wij gaan voor onze laatste dag in Erfurt, het weer is gelukkig opgeklaard en het belooft een mooie dag te worden. Wanneer wij buiten zijn, lopen wij als eerste naar de auto en helaas hebben wij een bon te pakken. Een kwestie van goed de verkeersborden lezen, dan heeft het betalen van de app ook geen zin hé. Wij mochten helemaal niet op deze plek staan, wanneer wij de auto 10 meter verder in de straat hadden gezet en betaald met de app was het goed gegaan. Helaas pindakaas!

Om de stad te gaan verkennen kopen wij bij de lokale toeristenwinkel een boekje over Erfurt met een wandeling door de stad. Het tempo van Praag kan naar beneden want de bezienswaardigheden van Erfurt zijn niet zoveel en dat is precies goed. In de grote synagoge van Erfurt zijn wij het langst, via een audioguide worden wij door deze synagoge geleid met als hoogtepunt: de schatkamer. In de grond van Erfurt is een grote schatkist met gouden sierraden gevonden, het goud heeft naar alle waarschijnlijkheid al eeuwen in de grond gezeten. Ondanks dat er een fotoverbod geldt gemaakt en de medewerkers van het museum actief de tentoonstellingsruimte in de gaten houden, lukt het met mijn mobieltje wel foto’s te maken. De ring is het meesterstuk van deze schatkist.

Rond het middaguur voel ik mij niet helemaal fit, het lijkt wel een soort van migraine aanval, we gaan snel even zitten op een terras zodat ik mij even kan ontspannen en geen last van de zon meer hebt. Gelukkig gaat het na een poosje wat beter maar het voelt niet goed dus maar even iets kopen bij de apotheek. Gelukkig gaat dat lekker vlot, ik ben wel blij dat ik mij in Duits wel aardig kan redden. Mijn jaarlijks skivakanties in Oostenrijk hebben daar wel aan bijgedragen. Snel een tabletje ingeslikt en wij kunnen weer verder. Ik wil deze laatste dag van onze vakantie niet op bed gaan liggen, achteraf denk ik dat de wisselingen tussen het zonlicht en het beperkte licht in de gebouwen deze lichte aanval hebben bezorgd.

Een andere mooie bezienswaardigheid in Erfurt is de Krämerbrücke, dat is een brug waarop huizen en winkels zijn gebouwd, je kunt deze brug vergelijken met Ponte Vecchio uit Florence. Alleen de brug uit Erfurt is wat kleiner en de huizen hebben een Duitse bouwstijl. Door deze bouwstijl krijgen wij wel het gevoel dat wij soms in een openluchtmuseum lopen, de huizen zijn precies gebouwd zoals men deze huizen honderd jaren geleden liet bouwen, weliswaar is dat alleen aan de buitenkant zichtbaar want verder zijn de huizen modern ingericht.

Bij de grote kerk op het marktplein zien wij dat de trappen naar de kerk zijn ingepakt, dit is gebeurd omdat de ruimte voor de trappen en de trappen zelf een onderdeel zijn voor een toneelstuk dat dagelijks wordt opgevoerd. Helaas waren de kaarten voor deze avond al verkocht. Natuurlijk hebben wij de kerken wel bezocht en zijn aansluitend naar het fort gelopen genaamd Petersberg. Vanaf de buitenkant zag deze citadel er mooi uit, eenmaal binnen, konden wij niet zoveel zien omdat er aantal gebouwen en uitzichtpunten waren gesloten i.v.m. verbouwingen. Daarop besluiten wij terug te lopen naar de stad.

Wij kopen onze laatste souvenir van deze vakantie, het is een miniatuur versie van de Krämerbrücke, (het is wel een uitdaging om deze netjes en strak neer te zetten). Wij gaan natuurlijk ook nog op foto met de bekendste muis van Duitsland van het televisieprogramma genaamd: Die Sendung mit der Maus. Zie ook het onderstaande video, ik denk vele het dan weer gaan herkennen.

Daarna zoeken wij het terras op en gaan lekker zitten, wij bestellen een glas wit bier en kiezen van de kaart ons eten. Het smaakt allemaal prima! Onder het eten maken wij de balans op.

Wat hebben wij genoten van deze reis. In totaal hebben wij 3500 km gereden, 5 landen, 3 hoofdsteden en 4 steden in 18 dagen bezocht. In deze vakantie stonden een aantal thema’s centraal: het koninkrijk van de Habsburgers (Sisi), 2e wereldoorlog (concentratiekampen) en vooral hebben wij veel gezien van de historie van deze landen met hun steden. Ook de hulp van onze digitale reis-assistent genaamd Sophie, was erg handig. Het was fijn om met Martijn deze reis te maken, onze eerste grote vakantie samen, leuk om elkaars interesses nog beter te leren kennen. Maar vooral het samen delen van onze vakantiemomenten waren mooi. I Love you!

Donderdag zijn wij naar huis gereden, de reis verliep voorspoedig en ondertussen dacht ik al weer aan mijn werkzaamheden voor de KWF met de aanstaande collecte. Deze collecte gaat in de eerste week van september starten en daarvoor moeten 400 collectanten hun collectebus gaan krijgen. Maar ook dacht ik aan de periode die er aan komt om mijn studie echt een keer te gaan afronden. Maar eerst ga ik de wasmachine aanzetten want dan pas weet ik zeker dat ik thuis ben….

Geef een reactie

%d