Zaterdag 18 mei 2024

Vandaag wordt het een lange reisdag, maar gelukkig kunnen wij nog rustig ontbijten want Martijn heeft bewust een laat tijdslot voor de trein geboekt. Onze geboekte trein gaat 16:45 uur, dit tijdslot geeft ons de ruimte om rustig aan te doen. Mochten er toch files gaan komen dan komen wij niet direct in de stress.

De broodjes zijn gesmeerd, een thermoskan met warm water voor de koffie is ingepakt. De laatste spullen worden in de auto ingeladen. Er is wat extra ruimte gekomen doordat de vele cadeautjes van Linda aan de familie zijn uitgedeeld.  We lopen nog een keer door het huis, Linda heeft nog een mooie recensie geschreven in het gastenboek van de gehuurde woning. Het was een prima verblijf voor een week, ideaal als uitvalbasis voor onze bezoeken aan Liverpool maar ook om de familie te kunnen bezoeken.

Ik rij het eerste gedeelte van de terugreis, het rijden aan de linkerkant bevalt wel, het went snel. De reis verloopt voorspoedig alleen het opladen blijft altijd ingewikkeld. Ondanks dat je kiest voor een snellaadpunt ben je altijd afhankelijk van de geleverde capaciteit. Het kan dus zomaar meer dan een uur duren voordat de auto op 80% zit van zijn laadcapaciteit. Maar deze rustpunten zijn prima om te genieten van een broodje en een kop koffie aan een picknicktafel. Het is druk bij deze rustpunten, volgens mij zijn er veel voetbalcompetities die bezig zijn met hun laatste speelrondes. Onderweg zagen wij al veel auto’s rijden met wapperende voetbalvlaggetjes op en aan de auto’s, wij herkende deze vlaggetjes niet waarschijnlijk zijn het voetbalclubs die in de regionale klasse spelen.

Ruim op tijd komen wij aan in Folkstone, hier vertrekt de trein naar Frankrijk. Na een uitgebreide veiligheidscheck waarbij de agenten ook een drugstest doen door met een speciaal doekje langs het stuur en de deurklinken te vegen. Dit doekje zal gaan verkleuren als wij in aanraking zijn geweest met drugs. Maar logischerwijs gaat het doekje niet verkleuren, wij mogen doorrijden naar de gate. Ik rij deze keer de auto de trein binnen, wij mogen nu op het onderdek staan. Alles verloopt soepel en rond 18:00 zijn wij weer in Europa, mede door het tijdsverschil.

De reis verloopt rustig, er zijn geen files. Helaas moeten wij in België nog een keer laden voordat wij weer in Nederland en daar de laadpas van mijn werk weer kan gaan gebruiken. Gelukkig maar dat wij het accuverbruik in de gaten hielden en op tijd gingen laden want twee tankstations aan de snelweg hadden een stroomstoring. Dat is balen vooral voor die Belg die daar stond met 2% accu vermogen, die was voorlopig nog niet thuis.  

Gelukkig kunnen wij nog even doorrijden en bij een ander tankstation opladen, de accu geven wij een boost zodat wij net over de grensovergang van België en Nederland echt kunnen stoppen. Onze buikjes hadden ook wel zin in wat eten, gelukkig is daar altijd de bekende McDonalds. We eten daar een burgermenu met een nieuwe smaak milkshake: Kokos. Deze nieuwe smaak milkshake was erg lekker. De accu van de auto en onze buikjes zijn weer vol, tijd voor het laatste gedeelte. Martijn neemt deze voor zijn rekening.  We komen rond 23:00 uur aan in Deventer.

In ons huis proosten wij op een mooie week, waarbij wij samen met Rob & Linda veel hebben gedaan. Deze reis stond in het teken van familie en de stad Liverpool bekijken en dat is allemaal gelukt. Ik vond het een voorrecht om de familie van Linda te mogen ontmoeten, het waren prachtige persoonlijke ontmoetingen. Ook heb ik genoten van de stad Liverpool, met al haar historie.

Lieve Rob en Linda, bedankt dat wij mee mochten. Het blijft bijzonder om met je familie te mogen reizen. Nogmaals dank jullie wel!

Eén reactie op “Roadtrip Liverpool, dag 8”

  1. Linda avatar
    Linda

    Het was voor mij een hele speciale week, het weerzien van David, Sarah en haar dochter Emma, Eryl en Nia (na 10 jaar).
    Heel veel herinneringen opgehaald over vroeger en familie ook wel soms met emoties. Veel gezien en gedaan in en om Liverpool wat mij heel veel deed.
    Bedankt Martijn, Hans-Erik en natuurlijk Rob, liefs Linda

Geef een reactie

Recent posts

mei 2024
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Designed with WordPress

Ontdek meer van Hans-Erik vertelt...

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder