originele weblog Hans-Erik

Zaterdag 23 juli

Beste lezers, ik loop wat achter met mijn weblog maar ik maak gewoon teveel mee hihi.. Ik doe mijn best om het weer in lopen.

Maar afgelopen zaterdag waren wij in Wroclaw, ik moet eerlijk bekennen dat deze plaats mij niet zoveel zei qua bekendheid. Dus des te meer reden om deze stad te gaan verkennen!! Na het ontbijt zijn wij lopend vertrokken naar het stadscentrum, ons hotel ligt ook min meer in de stad…

De stad staat bekend om zijn bruggen, er zijn er namelijk 127 (Amersterdam, St. Petersburg en Venetië hebben er meer). Onze 1e stop was bij een brug genaamd Tumskiburg (van 1888) hier hadden ze ook al last van de slotenmanie.

 

Over deze brug zijn wij naar onze volgende stop gelopen namelijk St. Johannes de Doper Kathedraal. Deze kathedraal is na de 2 Wereld Oorlog weer opnieuw opgebouwd net als de rest van de stad. Naast de kerk bezocht te hebben, zijn wij in een van de torens gegaan, eerst met de trap en daarna met de lift. Ook hier weer prachtig uitzicht op de stad.

   

Nu waren wij wel toe aan wat anders… toen lazen wij in onze reisgids iets over een botanische tuin Dit was in de buurt waar wij liepen, wij waren nieuwsgierig en eerlijk gezegd had ik er niet zoveel van voorgesteld. Maar ik had het mooi mis, het was een prachtige tuin met ruim 700 verschillende plantensoorten, er waren allemaal verschillende soorten tuinen aangelegd.

       

Deze prachtige tuin hebben wij achter ons gelaten om vervolgens bij de Onze Lieve Vrouwe op Piasekkerk uit te komen, van buiten is het een saaie kerk maar binnen was het rode mozaïekraam erg prachtig om te zien. Daarnaast was de kerk dicht en werd er gerepeteerd voor een bruiloftsdienst. Dit klonk er prachtig… In een klein kapel stond een hele kerstshow te spelen, dit was erg grappig om te zien.

 

De Universiteit van Wroclaw zijn een aantal gebouwen maar vooral de Aula was prachtig om te zien, tevens zijn wij nog op het dak geweest om zo nog een extra uitzicht te hebben op de stad.

Daarna zij wij de binnenstad ingelopen en dan vooral rond de Grote Markt, hier staan ook weer prachtige gebouwen, dit geeft de stad z’n geweldige sfeer. In het midden van de grote markt staat het Stadhuis.

 

Ook hebben wij in Wroclaw een museum bezocht: Panorama van Raclawice. Dit een schilderij heeft een lengte van 120 meter en de hoogte is 15 meter. Het is in een rond gebouw geplaatst waarbij het schilderij aan de binnenkant is geplaatst en je kunt als bezoekers via het middengedeelte het schilderij bekijken. Het is een slagveld wat je ziet, mede door de verteller en het schilderij geeft het een goede indruk hoe zo slagveld in 1794 eruit heeft gezien. Het schilderij is in 1894 geschilderd.

Wij hebben ook op de grote markt bij een leuk restaurantje een hapje gedaan, daarna zijn wij terug gegaan naar ons hotel. Dit was dan onze laatste nacht in Polen. Vanaf morgen is de vakantie voorbij.. of toch niet helemaal…

Geef een reactieReactie annuleren

Recent posts

juli 2011
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Designed with WordPress

Ontdek meer van Hans-Erik vertelt...

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Mobiele versie afsluiten